blog

Volgens deze koersformatie kan bitcoin binnenkort knallen

By 1 april 2020No Comments

Precies een jaar geleden vormde april het startschot voor een enorme koersstijging. In een paar maanden tijd schoot bitcoin met 234 procent omhoog, tot bijna 14.000 dollar (12.794 euro). Inmiddels is de koers meer dan gehalveerd, maar dat betekent niet dat de verwachtingen op lange termijn slecht zijn. Sterker nog, een koersformatie  laat zien dat de koers binnenkort kan knallen. Maar welke kant gaat het op?

Bekijk de real-time bitcoin koers en gave statistieken op deze pagina:

Volg de actuele koers van Bitcoin

Bitcoin vindt ondersteuning op 6.300 dollar

Eerst even een kleine terugblik. Het is bitcoin maandag niet gelukt om 6.600 dollar (6.033 euro) te doorbreken, maar de koers vindt nu ondersteuning op 6.300 dollar (5.760 euro). Op de grafiek zie je beide zones in het groen en in geel.

Wanneer bitcoin toch onder 6.300 dollar zakt, komt een daling naar 5.850 dollar (5.346 euro) in beeld, de rode balk op de grafiek. Waarschijnlijk vindt de koers daar opnieuw ondersteuning.

Grote beweging op komst

Sinds het dieptepunt van maart beweegt de bitcoin koers zich in een ascending triangle, onnodig Engels voor oplopende driehoek. In de technische analyse betekent dit dat de koers binnenkort flink kan uitbreken. Deze uitbraak is in dat geval even groot als de ‘opening’ van de driehoek, op de grafiek aangegeven met de blauwe pijl.

De koersgrafiek beslaat de periode van eind februari tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt vier uur voor. 

Maar gaat bitcoin stijgen of dalen? Volgens sommige analisten moet je kijken naar de voorafgaande beweging. Voordat de koers een driehoek vormde is bitcoin flink in waarde gedaald. In dat geval is de kans op een negatieve uitbraak groter en zoekt de bitcoin prijs opnieuw 3.800 dollar (3.475 euro) op.

In het geval van een positieve uitbraak kan bitcoin naar 9.600 dollar schieten (8.775 euro), hetzelfde niveau als voor de grote crash van eind februari.

De komende week kan de koers dus voor heel wat vuurwerk zorgen. Wat denk jij dat de koers gaat doen?

Leave a Reply