blog

Spannende dag voor XRP, wordt Ripple gecoördineerd gepompt via Telegram?

By 1 februari 2021No Comments

De prijs van XRP is de afgelopen drie dagen met meer dan 100% gestegen van 0,24 naar 0,52 euro. Deze prijsstijging lijkt zo in de voetsporen van het patroon van de koersen van GameStop en Dogecoin te kunnen volgen.

Rechtszaak loopt nog steeds

Jason Calacanis, een prominente investeerder in Silicon Valley, aarzelde niet om XRP te bekritiseren. De belegger was geïrriteerd door de ernst van de lopende rechtszaken tegen Ripple en de absurditeit van de tegelijkertijd stijgende XRP koers.

Calacanis merkte op:

Ripple reageert

De lopende rechtszaak heeft voor veel crypto-gebruikers zeker dingen in het juiste perspectief geplaatst, maar Ripple staat zijn mannetje ​​toen ze afgelopen vrijdag reageerden op de aanklacht van de SEC. In een vrijdag gepubliceerd document betwistte Ripple de beweringen van de SEC dat ze de effectenwetten hadden geschonden door de verkoop van 1,3 miljard dollar aan XRP-tokens:

‘De functionaliteit en liquiditeit van XRP zijn volledig onverenigbaar met effectenregulering. XRP als security bestempelen, negeert het belangrijkste nut van de munt.’

Gecoördineerde prijsstijging

Wat je ook vindt van Ripple en de rechtszaak, de markt heeft duidelijk een kant gekozen, voor zover je de markt kunt gebruiken als graadmeter voor sentiment.

Dadiv Schwartz, de Chief Technology Officer [CTO] van Ripple keek ook naar de prijsstijging van XRP en herkende overeenkomsten met WallStreetBets:

Schwartz vraagt enigszins dubbelzinnig af of het toeval is. Er zijn berichten dat dit helemaal niet toevallig is. Luke Martin van Venture Coinist, zegt dat de groep die eerder verantwoordelijk was voor de stijgende doge koers, nu XRP in het vizier heeft:

1 februari wordt spannend

Wellicht nog interessanter dan Twitter, zijn de discussies op Telegram. Als we de groepen moeten geloven, dan kunnen we vandaag getuige zijn van een enorme prijsstijging van XRP. Het gerucht gaat dat de WSB met de hulp van een Telegram-groep genaamd “Buy & Hold XRP 1 FEB 2021” van plan is vandaag om 14:30 uur Nederlandse tijd een gecoördineerde pomp uit te voeren.

Nog even afwachten dus.. maar de week begint leuk. De afgelopen 24 uur is XRP met 43 procent gestegen.

Bron: BTC Direct

Leave a Reply