blog

Deze miljardair zoekt nieuwe manieren om aan bitcoin te komen

By 31 januari 2021No Comments

Michael Saylor’s MicroStrategy staat pal achter bitcoin en is van plan om fondsen te blijven toewijzen aan de cryptocurrency.

Bij de aankondiging van de resultaten van het vierde kwartaal van 2020, zwoer het aan de NASDAQ genoteerde MicroStrategy om door te gaan met het investeren van overtollig geld in bitcoin. Bovendien is het bedrijf van Michael Saylor van plan om andere manieren te onderzoeken waarmee het nog meer fondsen aan bitcoin kan toewijzen.

Kopen ze nog meer bitcoin?

MicroStrategy is het grootste onafhankelijke beursgenoteerde business intelligence-bedrijf ter wereld. Vorig jaar schreven ze geschiedenis met verschillende enorme aankopen ter waarde van in totaal meer dan 1 miljard dollar in bitcoin.

In zijn eerder gepubliceerde Q4 2020-resultaten, classificeerde het beursgenoteerde bedrijf 2020 als een ‘transformationeel jaar.’ Naast het benoemen van nieuwe producten en bijbehorende inkomsten, behandelde het rapport ook de bitcoin acitiviteiten van het bedrijf.

Opinieleider over bitcoin

‘Wat onze bitcoin-strategie betreft, heeft onze baanbrekende beslissing om van bitcoin onze primaire schatkistreserve te maken, MicroStrategy tot een opinieleider in de cryptocurrency-markt gemaakt en grote interesse in MicroStrategy als bedrijf gegenereerd. In de toekomst blijven we plannen om onze bitcoin aan te houden en extra overtollige kasstromen in bitcoin te investeren.’

Bovendien zei de business intelligence-gigant dat ze verschillende benaderingen zal onderzoeken om extra bitcoin te verwerven als onderdeel van de bedrijfsstrategie. In december gaf MicroStrategy bijvoorbeeld al converteerbare senior notes ter waarde van 650 miljoen dollar uit. Alle opgehaalde fondsen zijn in bitcoin omgezet.

Overtollig geld

Michael Saylor verscheen deze week als gast bij de podcast Unchained. Hij vertelde hoe hij en het bedrijf besloten om hun overtollige geld in bitcoin te investeren. Ook zei Saylor dat de COVID-19-pandemie hem had doen twijfelen aan al zijn aannames en overtuigingen over het financiële systeem. Nadat hij bitcoin had ontdekt, stelde Saylor de aandeelhouders van MicroStrategy voor om aanzienlijke bedragen aan het actief toe te wijzen.

Na een educatief proces waren de meesten overtuigd en steunden ze het idee. Niet iedereen was zo ruimdenkend, en enkelen besloten hun aandelen te verkopen en het bedrijf te verlaten.

Vermogende individuen nemen contact op

Vervolgens merkte Saylor dat talloze leidinggevenden en vermogende individuen contact met hem hadden opgenomen nadat hij uit de kast kwam met zijn voorliefde voor bitcoin. Helaas deelde hij verder geen namen.

Wat we wel weten is dat Saylor eerder in gesprek was met Elon Musk van Tesla. Hij suggereerde dat ’s werelds rijkste man de TSLA-balans zou moeten omzetten van USD naar BTC. Mocht dat gebeuren, en mocht Musk dit publiekelijk toegeven, dan kunnen we allemaal een reis om de maan boeken.

Leave a Reply