blog

S&P Dow Jones lanceert in 2021 index voor cryptocurrency’s zoals bitcoin

By 3 december 2020No Comments

S&P Dow Jones Indices, een divisie van financiële dataprovider S&P Global Inc, maakt vandaag bekend dat ze in 2021 cryptocurrency indexen zal lanceren. Dit maakt het bedrijf de volgende, grote financieringsmaatschappij die toetreedt tot de wereld van cryptocurrency.

Vraag van instituties

Het in New York gevestigde cryptobedrijf Lukka zorgt voor de juiste prijsdata voor S&P DJI. Naarmate de markt voor cryptocurrency activa de afgelopen jaren verder is geëvolueerd, is de belangstelling van beleggers voor benchmarking en op index gebaseerde oplossingen voor cryptocurrency toegenomen. Dit betekent ook een toenemende interesse in betrouwbare prijsgegevens voor instituties.

Klanten van S&P zullen in staat zijn om met de indexprovider samen te werken om op maat gemaakte indices en andere benchmarking-tools voor cryptocurrency’s te creëren, aldus het perspericht van S&P en Lukka. Ook staat dat S&P en Lukka hopen dat betrouwbaardere prijsgegevens het voor beleggers gemakkelijker zullen maken om toegang te krijgen tot cryptocurrency’s, en een aantal van de risico’s van de zeer volatiele en speculatieve markt zullen verminderen.

Tijd rijp voor benchmarks

‘Nu digitale activa zoals cryptocurrency’s een snel opkomende activaklasse aan het worden zijn, is de tijd rijp voor onafhankelijke, betrouwbare en gebruiksvriendelijke benchmarks’, zegt Peter Roffman, global head of innovation and strategy bij S&P Dow Jones Indices.

Dit betekent dus niet dat de Dow Jones of de S&P500 in hun indexen opnemen, maar dat ze indexen op basis van cryptocurrency kunnen aanbieden aan andere beurzen. Dit kan ervoor zorgen dat als crypto wordt aangeboden bij ’s werelds meest bekende indexaanbieders, dan zouden investeerders makkelijker toegang kunnen krijgen tot blootstelling.

Kloof wordt kleiner

Materazzi: ‘Onze samenwerking met S&P DJI is weer een mijlpaal die de kloof tussen cryptovaluta en traditionele financiële diensten kan overbruggen.’

Cryptocurrency’s bestaan ​​al meer dan een decennium, maar trekken de afgelopen jaren meer belangstelling van grote financiële bedrijven. Grote bedrijven, waaronder Fidelity Investments en het Japanse Nomura Holdings Inc, zijn begonnen met het opslaan van bitcoins en andere cryptocurrency’s voor institutionele beleggers, terwijl grote beurzen begonnen zijn met het aanbieden van bitcoin-derivaten.

De opkomst van meer reguliere marktinfrastructuur maakt bitcoin toegankelijker voor institutionele beleggers. Het woord wordt ook bij de daad gevoegd, hedgefondsbeheerders zoals Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller zeggen dat ze bitcoin hebben meegenomen in hun brede investeringsstrategieën.

Leave a Reply