Bitcoinblog

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

By 4 december 2020No Comments

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer raak. De $20.000 werd niet gekraakt maar we kwamen zo ongelooflijk dichtbij. Op dit moment is bitcoin met een prijs rond de $19.300 een beetje in niemandsland terecht gekomen. En wat te denken van de ontwikkelingen rondom de koers van XRP? Laten we snel gaan kijken.

– Advertentie –

Momenteel zit de bitcoin koers nog altijd in de bovenzijde van de Bollinger bands op de meeste tijdframes. Dit wil zeggen dat we ons nog altijd op bullish terrein begeven.

bitcoin_koers_in_niemandsland_let_op_deze_altcoin_BTC_grafiekAfbeelding 1: 12-uurs bitcoin grafiek op cryptocurrency Coinbase

Hierboven is wel goed te zien dat er langzaamaan wat uitputting ontstaat. De Relative Strength Index (RSI; bovenste indicator) trend wat omlaag terwijl de prijs op wat lager volume doorstijgt. Uiteraard is dit een momentopname en kan een flinke impuls de prijs nog één keer doen ontploffen. Ook de dagelijkse en 3-dagelijkse zijn onderweg soortgelijke signalen te ontwikkelen.

– Advertentie –

Zolang we hier support houden is het breken van de $20.000 nog altijd zeer realistisch op de korte termijn. Dit zou een laatste impuls kunnen zijn om menig persoon, die rond deze all time high short is gegaan, in zijn hemd zetten. Een short squeeze tot $22.000-24.000 is hierbij niet ondenkbaar. Wat er gebeurt is dat shorts worden geliquideerd en zodanig de prijs verder opdrijven.

Op het moment dat we onder de oranje lijn terechtkomen, de $18.500, begeeft bitcoin zich op glad ijs. Hiermee lijkt het momentum wat verdwenen en zouden we een range kunnen gaan vormen. De aanval op $20.000 lijkt dan ook voor onbepaalde tijd uitgesteld.

– Advertentie –

Wat nou als de koers onder de $18.000 geraakt? Dit is de onderste rode lijn op bovenstaande grafiek. Vanaf dat punt zouden we een aanzienlijk diepere retrace kunnen verwachten. Als we enigszins bullish blijven, zo’n 10% onder de $18.000 dus tot de regio van $16.200.

Als we verder door zouden schieten denk ik niet dat $14.000 support gaat bieden. In mijn optiek blijven we of boven deze zone of we schieten er diep doorheen. Zeer veel mensen wachten op de $14.000-13.000-dip. Dit lijkt een te makkelijke zone. Als we dan doorzakken naar bijvoorbeeld $10.000 zullen deze mensen alsnog weer verkopen om wederom aan de zijlijn te blijven.

XRP

Members van Crypto Insiders zullen goede herinneringen overgehouden hebben de afgelopen weken aan XRP. Met een mooie entry rond de 1600 satoshi wisten we een succesvolle trade volledig te sluiten op 4160 satoshi. Op dit moment is XRP, met de aanstaande airdrop op 12 december, een coin om in de gaten te houden. Ik denk dat er momenteel meer gespeculeerd wordt over de targets die XRP kan behalen de komende anderhalve week dan waar bitcoins plafond zal liggen; een hot item dus.

bitcoin_koers_in_niemandsland_let_op_deze_altcoin_XRP_grafiekAfbeelding 2: 12-uurs XRP grafiek op cryptocurrency Coinbase

Na het sluiten van de trade hebben we een nieuwe entry gevonden voor onze leden. Wil jij weten welke entry en targets er zijn? Word dan snel member en kom de eerste maand gratis proberen! Zie je daar! Heel fijn sinterklaasweekend en tot volgende week.

– Advertentie –

Leave a Reply