blog

MXC en Polkadot werken samen aan acceptatie van blockchain op grote schaal

By 5 december 2020No Comments

MXC Foundation heeft zijn zinnen gezet op het leveren van de nieuwe, revolutionaire digitale wereld van morgen. Door datapakketten efficiënter, vaker en over grotere afstanden te verzenden, denkt het Duitse blockchainproject de sleutel ontdekt te hebben om Smart Cities tot een succes te maken.

Voordat de token van MXC de meestgebruikte token ter wereld (de belofte van alle duizenden cryptoprojecten) wordt, moeten nog een paar hindernissen overwonnen worden.

Internet van dingen

Tijdens de hectiek van de crypto bull markt van 2017 begonnen investeerders meer mogelijkheden te verkennen. Data met Internet of Things (IoT) werd gezien als een logische use case voor tokens. Beleggers werden aangetrokken door het idee van:

  • Live datastromen waardoor data 24 uur per dag en binnen enkele seconden kunnen worden verhandeld
  • Token microbetalingen in ruil voor extreem kleine datapakketten
  • Grenzeloze transacties zonder de noodzaak van dure valutawissels
  • Een betrouwbaar en veilig protocol dat het risico van financiële uitwisseling minimaliseert

Dode beloftes uit 2017

Maar zoals we allemaal weten, worstelden veel van deze tokens en technologieën met acceptatie in de echte wereld. Alle beloftes ten spijt, maar geen enkel project kon opleven tegen de gedane beloftes in 2017.  Je zou kunnen denken dat dit te wijten was aan de complexe aard van crypto of een gebrek aan gebruikers, maar de echte reden kan veel dieper liggen dan dat. Een van de belangrijkste redenen is het gebrek aan interoperabiliteit, of in eenvoudige bewoordingen: blockchains zijn simpelweg niet compatibel met elkaar.

Als een stad er bijvoorbeeld voor zou kiezen om een ​​nieuwe blockchain-oplossing te gebruiken voor hun Smart City-behoeften, wie kan er dan voor zorgen dat dit systeem het juiste is voor hen, zowel nu als in de toekomst? Wat als de stad in de toekomst functies wil toevoegen die niet in overeenstemming zijn met het door hen gekozen token met een enkele blockchain? Dit probleem heeft ertoe geleid dat veel steden, bedrijven en instellingen zich niet committeren aan een single-chain token-oplossing.

Polkadot levert techniek

Gelukkig beginnen recente ontwikkelingen binnen de wereld van blockchain-technologie oplossingen te bieden voor deze oude problemen. De MXC Foundation heeft meerdere grote Smart City-deals ondertekend met de Shanghai Yang-Pu-regering en in heel Zuid-Korea. De technische ontwikkeling die deze vooruitgang in Smart City-technologie mogelijk maakte, wordt geleverd door Polkadot, het next-gen blockchain-protocol waarmee verschillende gespecialiseerde blockchains verbinding kunnen maken in één verenigd systeem.

‘Er is nog nooit een betere tijd geweest om de interoperabiliteit van IoT te vergroten en MXC wil de motor van verandering zijn binnen de data-industrie. Voortbouwend op de technologie van Polkadot, geloven we dat we de weg aan het vinden zijn voor toekomstige datatransmissies’, zegt Aaron Wagener, een van de oprichters van MXC.

Bij dit soort beloftes komt toch dat stemmetje uit 2017 toch weer boven: Eerst zien, dan geloven.

Investeer in Polkadot met BLOX

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten, waaronder grote namen als Bitcoin, XRP en Ethereum maar ook in kleinere munten zoals Polkadot, VeChain en Chainlink. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg. Meer weten?

Download de app hier:

Leave a Reply