blog

Vacature: Wil Spotify Bitcoin accepteren?

By 5 december 2020No Comments

Spotify, ’s werelds grootste abonnementsdienst voor audiostreaming met 320 miljoen gebruikers, is op zoek naar een Associate Director om hun Payments Strategy & Innovation-team te versterken.

Blockchain, crypto, stablecoins, CBDC’s, alles

In de vacature staat dat de nieuwe kandidaat ‘zal de verdere overweging van nieuwe kansen en innovatie in het opkomende ecosysteem van gedistribueerde grootboektechnologie, blockchains, cryptocurrency’s, stablecoins, Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) en andere digitale activa stimuleren.’

Verder staat in de vacature dat hij of zij ‘uitgebreide ervaring nodig heeft in het ontwikkelen van strategieën en oplossingen in blockchain / digitale activa en een verlangen om deelname op wereldwijde schaal te stimuleren.’ Kortom, ze zijn op zoek naar crypto fanatiekelingen. Maar dan wel eentje die in Londen of in Stockholm wil werken.

Samenwerken met Facebook en Libra

Er staat nog iets interessants in de vacature. De kandidaat krijgt ook de leiding over de betrokkenheid van Spotify bij de Libra Association. Deze stichting is vorig jaar door Facebook opgericht om de schijn hoog te houden dat Facebook niets met de Libra te maken heeft. Ofja, de nieuwe naam is Diem.

Eerder werd duidelijk dat Spotify er voor open staat om abonnementskosten in Diem te accepteren, mits de lancering van Facebooks’ geesteskindje zonder al te veel problemen verloopt.

Meelopen met de Amerikanen

Alles wijst erop dat de Spotify misschien wel de mogelijkheid wil bieden om voor hun freemium model te betalen met bitcoin en andere cryptocurrency’s. Als een van de grootste techbedrijven ter wereld, kunnen ze niet achterlopen op hun evenknieën uit Silicon Valley.

PayPal bijvoorbeeld, zij integreren bitcoin en andere crypto’s op hun platform. Hierdoor wordt het ook voor Spotify makkelijker om bitcoin te accepteren.

Leave a Reply