blog

Slush van hardware wallet Trezor: Nederlandse bitcoin gemeenschap is interessant

By 12 juli 2020No Comments

Satoshi Labs, bekend om hun hardware wallet Trezor en BTC Direct werken vanaf afgelopen week samen! Dat betekent dat je in de walletomgeving van Trezor, BTC Direct terug vindt. Om dit te vieren vroegen wij Marek “Slush” Palatinus van SatoshiLabs en Davy Stevens het hemd van het lijf.

In deel 2 van dit tweeluik spreken wij met de CEO van Slush van SatoshiLabs. Lees deel 1 met Davy Stevens hier terug. Wil je meer weten over de samenwerking? Dan raden wij deze blogpost aan van Trezor. En heb je nog geen Trezor Model T (ter waarde van 180 euro)? Goed nieuws! Wij verloten er vijf:

Win een Trezor Model T

We kennen Trezor als de eerste hardware wallet op de markt. Hoe is het allemaal begonnen?

We realiseerden ons op het moment dat we begonnen met onze bitcoinreis, dat er een grote behoefte is aan veiligheid. Ik heb zelf ook wat geld verloren en ik wilde er zeker van zijn dat deze fouten en kwetsbaarheden die in het jonge Bitcoin-ecosysteem bestonden, verholpen konden worden. In het begin was het een en al passie wat ons overeind hield, dit is later uitgegroeid tot een solide bedrijf.

Voor degenen die er in 2011 niet waren, vertel ons eens wat over het overtuigen van bitcoiners om hun bezittingen op een nieuwe hardware wallet op te slaan.

Toen was het veel gemakkelijker dan vandaag, zou ik zeggen. Bitcoiners waren vooral gekken, die de technologie begrepen, er enthousiast over waren, en het was gemakkelijk om hen te overtuigen dat veiligheid een groot deel ervan uitmaakt. Tegenwoordig heb je veel alternatieven, die zich aan de ene kant verschuilen achter valse marketingbeloftes, en aan de andere kant precoiners met veel kennis van zaken.

Het is niet gemakkelijk voor de nieuwkomers om zich te oriënteren in de technologie van blockchain, bitcoin, en de beveiligingsbehoeften die ze hebben. In 2011 droomden we van het beveiligen van persoonlijke digitale middelen, dus we voerden een crowdfunding campagne om onze ideeën uit te leggen en het werkte. We waren in staat om onze eerste apparaten te financieren, ze te verzenden en te leveren wat verwacht werd. Datzelfde apparaat is nog steeds op de markt, hoewel het natuurlijk wel wat hardware en regelmatige software-updates heeft, dus het is nog steeds up-to-date. We zijn ook trots op onze oorspronkelijke filosofie die blijft – open-source, geen NDA’s, en een volledig transparante aanpak.

In de loop der jaren zijn er meer concurrenten bijgekomen. Hoe blijft Trezor concurrerend en hoe valt je op?

We bouwen voort op een sterke geschiedenis, principes en vertrouwen die we met onze gemeenschap hebben opgebouwd. We blijven altijd transparant en proberen uit te leggen waarom open-source en het volledig open veiligheidsconcept zinvol is. Onze producten zijn in lijn met de originele bitcoin filosofie en we leveren wat we beloven.

En nu, 9 jaar later, heeft Trezor BTC Direct geïntegreerd in het ecosysteem. Waarom BTC Direct?

Ik denk dat het voor ons alleen maar zinvol is om te proberen onze gebruikers de meest handige, gebruikersvriendelijke omgeving te bieden, die hen in staat stelt om hun hardware wallet te gebruiken zoals het bedoeld is: voor veilige transacties. We willen het proces voor onze gebruikers altijd zo gemakkelijk en veilig mogelijk maken. Het kopen van bitcoin met lokale valuta is een natuurlijke stap in deze richting. Partners zoals BTC Direct stellen ons in staat om precies dat te doen, een complexe omgeving te creëren die comfortabel en veilig is voor gebruikers, wat betekent dat ze niet hoeven te zoeken naar onbewezen en onveilige manieren om cryptocurrency’s te kopen.

Hoe is de samenwerking met BTC Direct van start gegaan?

We waren op zoek naar gemeenschapsgerichte evenementen, zoals meetups, waar we over Trezor konden spreken en introduceren aan nieuwe en bestaande Bitcoin-gebruikers. De gemeenschap in Nederland leek ons interessant en is dicht bij ons. We begonnen met BTC Direct over ons plan om een meetup te houden en ze waren erg enthousiast om met ons samen te werken op het evenement. Zoals je ziet, is het niet eens begonnen als een zakelijke kans, maar eerder als iets voor de gemeenschap. Vanuit die meetup ervaring beseften we dat we op veel verschillende manieren konden samenwerken, wat uiteindelijk leidde tot deze samenwerking.

Leave a Reply