blog

Davy Stevens: Trezor heeft enorme bijdrage geleverd aan ontwikkeling van bitcoin

By 11 juli 2020No Comments

Satoshi Labs, bekend om hun hardware wallet Trezor en BTC Direct werken vanaf afgelopen week samen! Dat betekent dat je in de walletomgeving van Trezor, BTC Direct terug vindt. Om dit te vieren vroegen wij Marek “Slush” Palatinus van Satoshi Labs en Davy Stevens het hemd van het lijf.

In deel 1 van dit tweeluik spreken wij met de CEO van BTC Direct, Davy Stevens. Lees morgen deel 2 met Satoshi Labs. Wil je meer weten over de samenwerking? Dan raden wij deze blogpost aan van Trezor. En heb je nog geen Trezor Model T (ter waarde van 180 euro)? Goed nieuws! Wij verloten er vijf:

Win een Trezor Model T

Waarom heeft BTC Direct ervoor gekozen samen te werken met Satoshi Labs?

‘Begin 2013 lanceerden we de eerste versie van BTC Direct in een markt die hoofdzakelijk bestond uit hobby projectjes van andere bitcoin enthousiastelingen. Bitcoin Twitter of Bitcoin Reddit bestond nog niet of nauwelijks en de discussies speelden zich af op BitcoinTalk.org.

Wij wilden heel graag in contact komen met andere bitcoinners, dus je kunt je voorstellen dat onze vreugde groot was toen er een Bitcoin conferentie werd gehouden in Amsterdam in 2013. Het was geweldig om te horen waar iedereen mee bezig was en de verhalen van bitcoinners van het eerste uur te ervaren.

Tijdens die conferentie hoorden we voor het eerst dat er een nieuwe manier was om je coins veilig op te slaan met een hardware wallet. De partij die daar net was mee begonnen noemde hun product Trezor en ik weet nog heel goed met hoeveel enthousiasme het toen werd ontvangen.

Een samenwerking met Satoshi Labs is, behalve dan erg logisch kijkend naar de synergie van de twee diensten, ook een eerbetoon aan zowel Trezor als BTC Direct. Als je al meer dan 7 jaar een stabiele factor vormt in een sector die zo dynamisch is dan is het extra mooi om een deze samenwerking te realiseren.’

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

Trezor is al sinds 2013 de bekendste hardware wallet. Vrijwel iedereen die bitcoin of een andere cryptocurrency bezit heeft er op zijn minst van gehoord. Hardware wallets hebben een enorme bijdrage geleverd aan de snelheid waarmee Bitcoin zich heeft kunnen ontwikkelen.

Er staan natuurlijk enorme kapitalen opgeslagen op Trezor devices die, bij afwezigheid van een betrouwbare opslag manier, misschien wel nooit het ecosysteem waren ingestroomd. BTC Direct heeft op zijn beurt meer dan half miljoen Europeanen geholpen om hun eerste crypto’s te kopen. Een deel daarvan stuurt zijn of haar crypto naar een exchange om mee te traden, maar een ander deel stuurt het rechtstreeks naar zijn Trezor om daar te gaan HODL’en.

De samenwerking is eigenlijk heel organisch tot stand gekomen door te kijken naar het gedrag van de consument en punt A en B met elkaar te verbinden.

BTC Direct is een non-custodian broker, een wisselkantoor waar je zelf verantwoordelijk bent voor het veilig opslaan van je coins. Hoe past de samenwerking met Satoshi Labs in de visie van BTC Direct?

Wij zijn altijd een groot voorstander geweest van het ‘not your keys, not your coins’ principe. Vandaar onze keuze om BTC Direct altijd non-custodian te laten. Trezor heeft het mogelijk gemaakt voor individuen en bedrijven om op een makkelijke en veilige manier invulling te kunnen geven aan dit principe. De synergie die we met deze samenwerking bewerkstelligen is dan ook enorm.

Wat is de toegevoegde waarde voor klanten?

Het kopen en verkopen rechtstreeks uit je Trezor wallet is simpelweg een shortcut van de manier waarop het voorheen ging. In plaats van een nieuw tabblad te openen en tussen twee vensters te moeten switchen kun je nu rechtstreeks alles vanuit je Trezor interface doen terwijl BTC Direct onder water de transactie afhandelt met de snelheid die je van ons gewend bent. En misschien wel het grootste voordeel, je hoeft geen ontvangstadres meer over te schrijven of te kopiëren. Dit maakt bitcoins kopen weer net even iets veiliger.

Leave a Reply