blog

Ethereum 2.0 misschien pas in 2021, volgens Justin Drake van Ethereum Foundation

By 12 juli 2020No Comments

Fase 0 van Ethereum 2.0 wordt mogelijk pas in januari 2021 gelanceerd. Dat vertelt Justin Drake van de Ethereum Foundation in een Ask-Me-Anything op Reddit. Vanwege de multi-client aanpak loopt de lancering van de vroegste fase van Ethereum 2.0 vertraging op.

Vereisten voordat ETH 2.0 lanceert

Op Reddit zegt Drake wat hij het liefst ziet voordat Ethereum 2.0 het levenslicht ziet:

“Een publieke testnet met meer dan drie clients die soepel werkt voor 2 à 3 maanden en een bug bounty programma gelijk aan bounty.ethereum.org die 2 à 3 maanden loopt. Dat zijn dingen die ik graag zie voor het genesis block van Ethereum 2.0.” Met het genesis block bedoelt Drake het allereerste transactieblok van ETH 2.0.

Op bitcoin’s verjaardagsfeest?

Op de vraag wanneer dit alles bereikt moet worden reageert hij op deze manier:

“Dit alles kan niet gebeuren in het derde kwartaal van dit jaar. Met Thanksgiving op 26 november en de kerstvakantie, zou ik zeggen dat de eerste praktische mogelijkheid voor het genesis-block midden november is. Dat is vier maanden vanaf nu. Voor nu denk ik dat de eerstmogelijke datum 3 januari 2021 zou zijn.”

Dat Drake 3 januari noemt is geen toeval, dit is namelijk de datum dat het eerste blok van bitcoin werd gemined in 2009.

Het constant verschuiven van de verwachte release-datum van Ethereum 2.0 leidt in ieder geval tot de nodige memes op sociale media, zoals deze hieronder.

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 is de langverwachte nieuwe versie van het Ethereum netwerk. Het belangrijkste verschil is de verandering in de manier hoe transacties verwerkt worden op de blockchain. Nu draait het netwerk nog op Proof of Work (PoW). Miners zetten computerkracht in om transacties te verwerken.

Maar Ethereum 2.0 maakt gebruik van Proof of Stake. Validators kunnen dan hun coins inzetten (staken) om transacties te verwerken op de blockchain van Ethereum 2.0. Dit is energiezuiniger dan Proof of Work. Net zoals bij PoW ontvangen validators een blokbeloning en alle transactiekosten bij het verwerken van een transactie.

De minimuminleg om te staken is 32 ethers. Eerder schreven wij dat je steeds meer adressen ziet met minimaal 32 ethers. Blijkbaar bereiden sommige investeerders zich op die manier al voor op het nieuwe Ethereum.

Leave a Reply