blog

Slechts twee altcoins overtreffen bitcoin en die gaan nu samenwerken: Binance Coin en Chainlink

By 27 oktober 2019No Comments

Na een donkerrode week op de cryptobeurzen, waar op de hele markt bijna 20 miljard dollar is verdampt, is het bijna niet in te denken dat er cryptocurrency’s zijn die het beter doen dan bitcoin. En toch zijn er twee cryptocurrency’s die in 2019 harder zijn gegroeid dan bitcoin. En die twee gaan nu samenwerken.

De top drie van 2019

Op de website Cointimemachine vind je de geschiedenis van de hele cryptocurrencymarkt, sinds 2010. Kijken we alleen naar de eerste drie kwartalen van 2019 dan bestaat de top drie uit:

  1. Chainlink met +730%
  2. Binance Coin met 375%
  3. Bitcoin met 176%

De percentages laten het verschil zien tussen de dollarwaarde op 1 januari 2019 en nu.

Over Binance Coin (BNB)

BNB is de coin van crypto exchange Binance. De coin begon als ERC-20 token op het Ethereum netwerk en is sindsdien uiteindelijk gemigreerd naar de Binance Chain, dat is de blockchain van Binance. BNB is qua totale waarde de zevende grootste cryptocurrency. Dat komt door verschillende gebruiken van de coin. Een paar voorbeelden: Als je trade op Binance dan kan je BNB gebruiken om korting te krijgen op transactiekosten. Daarnaast heb je BNB nodig als je mee wil doen aan zogenaamde IEO’s, crowdfunding voor nieuwe projecten via Binance. De laatste belangrijke ontwikkeling voor BNB is dat je BNB kan uitlenen via Binance, en hier rente op krijgt.

Binance Coin is dit jaar meer dan 45% meer waard geworden dan bitcoin, zelfs nadat de coin laatst flink heeft moeten inleveren. Eind mei was BNB zelfs 205% gestegen ten opzichte van bitcoin! En als je niet alleen naar 2019 kijkt, maar naar een heel jaar, dan is BNB 550% meer waard geworden in dollars.

Over Chainlink (LINK)

Ook LINK beleeft een heel sterk jaar, zelfs in vergelijking met bitcoin. En dat is eigenlijk nog een understatement, LINK is de best presterende munt van 2019. De munt noteert zelfs 740% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Ook als je LINK naast bitcoin legt, zie je mooie cijfers. De munt is in satoshi-waarde met 390% gestegen.

Even kort over wat Chainlink doet: Vanwege veiligheidsredenen kunnen blockchains geen data inladen in smart contracts van buiten de blockchain. Hierdoor zijn smart contracts beperkt tot tokens en cryptocurrency. Veel blockchainideeën uit branches zoals DeFi (gedecentraliseerde finance), verzekeringen en gaming vergen echter informatie van buiten de blockchain. Chainlink biedt een decentrale oracle die deze informatie wel veilig in blockchains kan inladen.

Samenwerking tussen Binance en Chainlink

En daar is veel vraag naar, getuige de vele bedrijven die gebruik maken van Chainlinks diensten. Denk aan Google, Swift, Zilliqa en nu Binance.

Binance heeft vrijdag een blog geschreven over hun samenwerking met Chainlink, waar ze sinds september een partnerschap mee hebben.  In de blog staat:

“DeFi-toepassingen die Binance gebruiken, kunnen nieuwe opties introduceren voor handelaren die transacties rond verschillende datapunten willen automatiseren. Dat kunnen transacties zijn die worden veroorzaakt door grote transactiemeldingen, hashrate schommelingen of geautomatiseerde wallet aanpassingen op basis van marktgegevens.”

Dit is met name aantrekkelijk voor bedrijven en mensen die trade bots en api’s aanbieden en zelf gebruiken.

Leave a Reply