blog

Atomic Wallet nu ook beschikbaar voor iPhone, wij spraken met de oprichter

By 26 oktober 2019No Comments

Atomic Wallet is sinds kort ook gratis verkrijgbaar voor iPhones. Wij interviewde eigenaar en oprichter Konstantin Gladych over de ontwikkeling van zijn non custodial, multi asset wallet. Misschien herken je zijn naam, Gladych is ook een van de oprichters van Changelly.

Gefeliciteerd met de iOS-release. Dat heeft wel even op zich laten wachten..

Eigenlijk hadden wij vooral een enorme lijst met kleine klusjes die we moesten afronden voordat we ons bezig konden houden met een lancering op de iPhone. Daarom kostte het ons team meer tijd. Er zijn nauwelijks verschillen tussen de Android en de iOS versies. Het enige is dat we de code iets moesten herschrijven om te voldoen aan de eisen van de App Store.

En nu is Atomic Wallet beschikbaar voor iOS én voor Android. Net als vele andere wallets die meerdere assets (crypto’s) ondersteunen. Waarom zouden wij moeten kiezen voor Atomic Wallet?

Atomic Wallet is een product van de community en we blijven sleutelen aan de wallet om de ervaring nog beter en simpeler te maken. We blijven de markt nauwgezet volgen en voegen steeds meer relevante functies en coins toe. Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar. Wij focussen ons op de lange termijnontwikkeling van het project want we vinden werken in DeFi geweldig (gedecentraliseerde finance).

Atomic Wallet garandeert anonimiteit en privacy. Maar hoe kan je dit garanderen als KYC vereist is als je crypto wilt kopen via de wallet?

De basisfuncties zoals het ontvangen, verzenden en instant verhandelen van cryptocurrency gaat volledig anoniem. Wij verkopen zelf geen cryptocurrency, dat gaat via onze partners. Die partners hebben KYC nodig om gebruikers te beschermen tegen bijvoorbeeld phishing aanvallen. Atomic Wallet heeft geen toegang tot de data tussen klanten en onze partners.

Jullie voegen ook veel nieuwe coins toe aan de wallet. Hoe beslissen jullie welke coins ondersteund worden door Atomic Wallet?

Eigenlijk zijn er drie eisen:

  1. De coin moet bekend en populair zijn.
  2. Het verzoek moet komen van onze community.
  3. De coin moet ook beschikbaar zijn via onze gedecentraliseerde atomic swap.

Kan je iets vertellen over jullie verdienmodel? Is er een ICO of een investeringsronde geweest?

Wij hebben onszelf gefinancierd. Er is geen ICO of externe financiering aan te pas gekomen. Ons verdienmodel is gebaseerd op transacties. Ik vertelde net over onze partners, waar gebruikers cryptocurrency bij kunnen kopen. Wij pakken een kleine commissie op verkochte coins en op trades op de ingebouwde exchange. Elke keer als er een coin wordt gekocht of verhandeld, dragen gebruikers bij aan de groei van het project. Alle winsten worden namelijk in de ontwikkeling van de app gestoken.

Laatste vraag, wat kunnen wij in de toekomst verwachten van Atomic Wallet?

Spannende dingen! Allereerst willen wij de gebruikerservaring en de kwaliteit optimaliseren. Ook blijven wij nieuwe coins toevoegen en duurt het niet lang meer voordat je coins kan staken (coins lange tijd vasthouden in je wallet, hier krijg je een beloning zoals rente voor). En nu zijn we natuurlijk beschikbaar op iOS! Houd onze kanalen in de gaten voor meer updates over de wallet.

Meer informatie over Atomic Wallet vind je op atomicwallet.io. De wallet is beschikbaar voor iPhone en Android.

Leave a Reply