blogExchanges

Bakkt lanceert nieuw type bitcoin product op 9 december

By 25 oktober 2019No Comments

Vanaf december 2019 kunnen gebruikers van het platform van Bakkt ook contracten met bitcoin opties verhandelen. Hoewel Bakkt zeer traag van start ging, begint het handelsvolume nu wel toe te nemen. En extra producten kan het handelsvolume alleen maar goed doen.

Vanaf 9 december beschikbaar, eerder dan CME

Volgens een mediumpost van de CEO van Bakkt Kelly Loeffler, zal het platform het nieuwe afgeleide product op 9 december lanceren. Zij schrijft:

“We zijn toegewijd aan het bieden van vertrouwen, het optiecontract is een voorbeeld van één de vele producten die we ontwikkelen voor gereguleerde markten.”

Loeffler omschreef de lancering ook als “een primeur in de sector.” De CME Group wil ook een soortgelijk product aanbieden, maar pas vanaf begin 2020. Het lijkt erop of Bakkt net een paar weken eerder zal zijn.

Maar waarom opties?

Maar wat zijn opties nou eigenlijk? Opties op futurescontracten bieden de handelaar de mogelijkheid een prijs in te stellen waartegen hij een futurescontract wil kopen of verkopen op het moment dat deze afloopt. Zo kunnen handelaren zich beter indekken, als een soort verzekering tegen een te hard stijgende of dalende bitcoin koers.

Loeffler beweert dat de opties zijn toegevoegd naar aanleiding van feedback van klanten. Ze beschrijft de lancering van het nieuwe derivaat op het platform als:

“… nog een belangrijke stap in de ontwikkeling van deze activaklasse voor institutionele beleggers, hun klanten en beleggers.”

Kan Bakkt de hype toch waarmaken?

De fysiek afgeronde futures-contracten van Bakkt zagen het levenslicht in september van dit jaar. De verwachtingen waren hoog, misschien wel te hoog want Bakkt kon de hype in eerste instantie niet waarmaken.

Grote delen van de cryptocurrency-gemeenschap hoopten dat de lancering van Bakkt een soort institutionele koopwaanzin zou veroorzaken die de prijzen naar nieuwe recordhoogtes zou brengen. Integendeel, de volumes waren laag en de bitcoin prijs daalde grotendeels sinds het platform live ging.

De laatste dagen is het handelsvolume op Bakkt echter gestaag toegenomen. Op 23 oktober bereikte het volume het hoogste punt ooit rond met 4,81 miljoen dollar.

Leave a Reply