blog

President China: ‘Blockchain, not bitcoin’

By 27 oktober 2019No Comments

De Chinese president Xi Jinping roept China op om meer te doen aan blockchain als technologie. Dat vertelde hij tijdens een persconferentie op 24 oktober. Hij noemt blockchain zelfs cruciaal voor het bevorderen van technologische innovatie.

Blockchain voor betere technologie

Xi Jinping: ‘We moeten blockchain zien als een belangrijke doorbraak voor onafhankelijke innovatie van belangrijke technologieën. We moeten investeringen vergroten, ons richten op belangrijke technologieën, en de ontwikkeling van blockchain en industriële innovatie versnellen.’

Blockchain, not bitcoin

Mooie woorden, maar wat betekent dat voor de cryptogemeenschap?  China treedt nog altijd hardhandig op tegen cryptocurrency’s. In 2017 verbood China namelijk Initial Coin Offerings (ICO’s), niet lang daarna werden cryptocurrency exchanges verboden.

En in bepaalde delen van China is het minen van bitcoin niet toegestaan. Het gaat om Binnen-Mongolië, het deel van China dat grenst aan Mongolië. Op dit moment zouden handhavers controleren waar er bitcoins worden gemined in dat gebied.

China bezig met een eigen cryptocurrency

China heeft het dan niet zo met bitcoin, de geruchten gaan wel dat de Chinese overheid bezig is met een Central Bank Digital Currency. Dat is een soort cryptocurrency, maar dan centraal beheerd. Een CBDC staat wat dat betreft haaks op de principes van bitcoin, een decentrale cryptocurrency.

Wanneer de CBDC van China op de markt komt is niet bekend. Volgens de Chinese centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC) moet de digitale munt ‘onderzocht, getest en geëvalueerd’ worden voor het op de markt kan komen.

Leave a Reply