blog

Singapore investeert miljoenen euro’s om blockchain te integreren in handel en logistieke sector.

By 7 december 2020No Comments

De regering van Singapore heeft een nieuw programma van 12 miljoen Singaporese dollars (ongeveer 7,41 miljoen euro) gelanceerd om het blockchain ecosysteem van het land te versterken.

Veel betrokken bedrijven

Het programma, genaamd Singapore Blockchain Innovation Program, zal het onderzoek, de ontwikkeling en commercialisering van real world blockchain-applicaties vergemakkelijken. Het initiatief betrekt ongeveer 75 bedrijven bij het conceptualiseren van 17 blockchain projecten binnen de komende drie jaar in verschillende sectoren. De eerste sectoren die hier profijt van zullen hebben zijn de handel, logistiek en supply chain. Niet gek natuurlijk, gezien de economie van Singapore.

Singapore werkt al samen met techbedrijf Dimuto om blockchain-technologie te gebruiken voor het traceren van bederfelijke artikelen om de kredietwaardigheid van boeren te verbeteren. Het programma wordt gehost door de National University of Singapore, gefinancierd door de National Research Foundation en ondersteund door Enterprise Singapore, Infocomm Media Development Authority en de Monetary Authority of Singapore.

Voordelen blockchain

Het persbericht vat goed samen waarom deze investering in blockchain belangrijk is:

‘Blockchain technologie heeft meerdere voordelen voor bedrijven omdat het decentralisatie mogelijk maakt en onveranderlijkheid van gegevens, en verhoogt de veiligheid en transparantie. Het staat bijvoorbeeld toe bedrijfsentiteiten om tegen lagere kosten snellere en efficiëntere transacties met elkaar uit te voeren risico en kosten, zonder tussenkomst van tussenpersonen.’

Vertrouwen in digitale wereld

Peter Ong, voorzitter van Enterprise Singapore:

‘COVID-19 benadrukte de behoefte aan vertrouwde en betrouwbare bedrijfssystemen in de nieuwe digitale wereld. Blockchain-technologie helpt om vertrouwen te verankeren in applicaties voor logistiek en toeleveringsketens, handelsfinanciering en digitale identiteiten en referenties. De versnelling van innovatieve bedrijfsoplossingen in het kader van het Singapore Blockchain Innovation Programme zullen hierbij helpen onze ondernemingen wereldwijd meer verbonden en concurrerender te maken.’

‘Blockchain is een belangrijke enabler om vertrouwen in de digitale wereld te verankeren, gezien zijn onveranderlijkheid, transparantie en traceerbaarheid’, voegde Ong eraan toe.

Enterprise Singapore is de overheidsinstantie die opkomt voor de ontwikkeling van ondernemingen. De agency werkt met toegewijde bedrijven om capaciteiten op te bouwen, te innoveren en te internationaliseren. Het ondersteunt ook de groei van Singapore als een knooppunt voor wereldwijde handel en startups.

Leave a Reply