blog

Satoshi Nakamoto heeft minimaal 10 miljard dollar aan bitcoin

By 21 juli 2020No Comments

Nieuwe berekeningen en schattingen concluderen dat Satoshi Nakamoto 1.125.150 bitcoins heeft gemined, deze zijn nu 10,9 miljard dollar waard tegen de huidige bitcoin koers.

Satoshi of Patoshi

Deze informatie komt van Whale Alert. Normaal gesproken houden zij alleen bij of grote aantallen cryptocurrency verplaatst worden, maar nu gaan ze iets verder. De onderzoekers gebruikten de Patoshi-patroontheorie van Sergio Lerner. Deze theorie maakt gebruik van drie privacygerelateerde tekortkomingen van v.01, een vroeg Bitcoin-protocol, om blokken te lokaliseren die waarschijnlijk door Satoshi zijn gemined. In de grafiek hierboven noemt hij de rechte lijnen Patoshi.

De theorie van Lerner stelt dat een enkele mijnwerker ongeveer 22.000 van de vroege bitcoin-blokken heeft gemined. Lerner zegt ook dat Satoshi in de loop van de tijd waarschijnlijk ook nog minede en dat er is bewijs is dat de Patoshi-patronen zijn te koppelen aan Satoshi. Whale Alert is er zeker van dat Patoshi werd beheerd door de maker van Bitcoin.

Niet om het geld te doen

Hoewel Satoshi een ongelooflijke hoeveelheid bitcoin heeft gemined, was het vergaren van een fortuin niet de reden waarom Satoshi minede. In plaats daarvan lijken de belangrijkste doelen van de Patoshi-miner het jonge Bitcoin-netwerk veilig en gezond te houden.

51% aanval en 10 minuten

‘Er zijn twee redenen waarom Satoshi dit gemiddelde zou willen behouden: ten eerste zag hij 51% aanvallen als de grootste bedreiging voor het groeiende netwerk. Door constant 60% van de rekenkracht te leveren, kon hij voorkomen dat een 51% aanval mogelijk is, terwijl er zo voldoende blokken overbleven voor anderen om te minen.

Toen meer ‘eerlijke’ mijnwerkers zich bij het netwerk aansloten en een aanval van 51% minder waarschijnlijk werd, kon Satoshi zijn miningactiviteiten geleidelijk terugschroeven.

Ten tweede verklaarde Satoshi dat de ideale bloktijd ongeveer 10 minuten was en door voldoende verwerkingskracht te beheersen, was het mogelijk om de bloktijd rond deze tijd kunstmatig aan te houden als er niet genoeg of juist te veel activiteit op het netwerk was.’

Het doel van dit onderzoek was niet alleen om erachter te komen hoeveel, maar ook waarom Satoshi op deze specifieke manier aan het minen was. Het volledige onderzoek lees je hier terug.

Leave a Reply