blog

Samsung Galaxy S20 bevat beveiligde opslag voor cryptocurrency wachtwoorden

By 27 februari 2020No Comments

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S20, bevat een gescheiden opslag voor gevoelige data zoals wachtwoorden en cryptocurrency private keys. Dat meldt Samsung in een persbericht.

Veilige opslag van je wachtwoorden

Dhongo Shin van Samsung: ‘Van het checken van je mail tot het maken van online betalingen [..], slimme apparaten bieden steeds meer applicaties die strengere veiligheidsmaatregelen nodig hebben.’

Of je nu betaalt vanuit je bankrekening of je crypto-wallet, je wil niet dat iemand toegang krijgt tot je geld. Samsung heeft daarom een chip ontwikkeld die gevoelige data apart opslaat. Naar eigen zeggen is deze opslag volledig fraudebestendig, en worden gegevens van gebruikers volledig gescheiden van het mobiele geheugen. Hackers krijgen hierdoor geen kans.

Samsung Galaxy S20 heeft ook eigen cryptowallet

Ook de Galaxy S20 biedt de mogelijkheid om cryptocurrency’s op te slaan, met behulp van de Blockhain Keystore app. Daarmee kan je jouw private keys van bitcoin, ether, tron en ERC-20 tokens opslaan.

Deze app is nog niet officieel te gebruiken in Nederland. Omliggende landen zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kunnen al wel gebruik maken van deze functionaliteit. Het is nog niet duidelijk wanneer de app ook in Nederland wordt uitgebracht.

Haarscherpe camera en supersnel internet

Voor ons cryptoliefhebbers is de cryptocurrency wallet een gave toevoeging. Maar de Galaxy S20 heeft ook veel andere mooie features. Zo heeft de telefoon maar liefst drie camera’s aan de achterkant en een aan de voorkant. De Galaxy S20 schiet haarscherpe foto’s en je kan in 8K filmen. Ten slotte kan je met 5G supersnel internetten.

Maar daar betaal je dan ook flink voor. Voor de meest eenvoudige versie betaal je 1.000 euro. En een Samsung Galaxy S20 Ultra kost je maar liefst 1.349 euro. Je kan deze telefoon nu al pre-orderen bij verschillende webshops, de Galaxy S20 wordt op 13 maart in Nederland verwacht.

Vind je dat toch wat duur? Dan kan je ook altijd overwegen om een hardware wallet aan te schaffen om je cryptomunten mee te beheren. Dat is een apparaat die de wachtwoorden van je cryptocurrency’s offline opslaat. Een nadeel wel, je kan er niet zo’n mooie plaatjes mee schieten als de Galaxy S20.

Leave a Reply