blog

Miljardair zegt dat Warren Buffett’s mening over bitcoin verouderd en verkeerd is

By 27 februari 2020No Comments

Traditionele investeerders weten nog niet wat ze aanmoeten met bitcoin. Sommige topbeleggers zijn helemaal om, terwijl anderen vaak vernietigende kritiek op crypto hebben.

Warren Buffett is zo’n investeringslegende die heel negatief is over bitcoin. Hij beweert dat de waarde van de digitale valuta nergens op gebaseerd is, waardoor het niets meer is dan een eenvoudig speculatief middel.

Gelukkig volgt niet elke investeerder Buffett.

Buffett’s benadering van crypto is verouderd

Gisteren werd Chamath Palihapitiya, CEO van Social Capital en mede-eigenaar van de Golden State Warriors, geïnterviewd op CNBC om zijn mening over bitcoin te delen. Hij legde uit dat hij het oneens is met Buffett’s opvattingen over cryptocurrency en noemt het een verouderd standpunt.

Hoewel Palihapitiya het totaal niet eens is met Buffett als het gaat om crypto, is hij nog steeds een fervent bewonderaar van de legende. Niet gek, hij vertelt de interviewer dat hij enorm veel heeft geleerd van de weinige interacties die hij met hem heeft gehad.

Hij heeft het helemaal verkeerd en is verouderd op dit punt. Ik vind hem een ​​uitzonderlijk persoon. Ik heb enorm veel geleerd, zowel van veraf als van de weinige interacties die ik met hem heb gehad.

Bitcoin in je portefeuille als bescherming tegen wereldwijde onrust

Palihapitiya legde verder uit dat hij van mening is dat alle beleggers wat bitcoin aan hun portefeuilles moeten toevoegen omdat het niet correleert met meer traditionele activa.

Ik denk dat het een redelijke strategie is om te zeggen dat 1% van mijn vermogen in iets moet zitten dat helemaal niet gecorreleerd is met de wereld en hoe de wereld werkt.

Geen veilige haven

Toch gelooft hij niet dat bitcoin moet worden gezien als een veilige haven die wordt gekocht als er enige onrust is op de wereldwijde aandelenmarkten.

Ik denk niet dat als je wakker wordt en de angst rondom het coronavirus ziet en merkt dat de Dow 2.000 punten lager is, je snel bitcoin moet kopen. Dat is een idiote strategie.

Een veilige haven dient als waardeopslag in turbulente tijden. Zo’n haven behoudt waarde of wordt zelfs meer waard als aandelen en obligaties omlaag gaan. Hieronder zie je hoe goud, aandelen en obligaties zich bewegen ten opzichte van bitcoin. Je kan direct de conclusie trekken dat bitcoin een niet gecorreleerde asset is. Aandelen en obligaties dalen, goud stijgt en bitcoin volgt zijn eigen pad.

Leave a Reply