blog

Salesforce zet CRM over op blockchain

By 11 april 2020No Comments

Salesforce gaat gebruik maken van de commerciële blockchain-technologie van Lition. Dit is een bevestiging dat blockchain volwassen wordt, Salesforce is namelijk ’s werelds populairste platform voor klantrelatiebeheer (CRM).

Data decentraliseren

Lition is een van de weinige openbare en particuliere blockchains die momenteel wordt ondersteund door een grote cloudprovider. De blockchain wordt namelijk ondersteund door Microsoft Azure.

Volgens Lition zal Salesforce de integratie van de blockchain mogelijk maken om data te decentraliseren. Dit maakt de achitectuur van hun CRM-platform op de lange termijn veiliger.

Door een afhankelijkheid van volledig gecentraliseerde gegevens op te bouwen, ontstaan ​​operationele risico’s. Het extraheren van die gegevens is niet altijd gegarandeerd. Een blockchain die voldoet aan GDPR is een geweldige manier om een ​​deel van die afhankelijkheid te decentraliseren.

App helpt bij gegevensbeheer

De technologie van Lition zal beschikbaar zijn in een app op het cloudsysteem van Salesforce. De app stelt meer dan 150.000 Salesforce-gebruikers in staat om belangrijke informatie gemakkelijk op een vertrouwelijke manier vast te leggen, te certificeren en te beschermen. Deze gebruikers variëren van kleine bedrijven tot aan de allergrootste bedrijven van de wereld.

Marketingmanager Benni Woerpel van Lition:

De blockchain van Lition is in deze context vrij uniek omdat het een privacywet-conforme laag zal bieden waardoor bedrijven kunnen profiteren van de gedecentraliseerde kenmerken van blockchains.

Gezamenlijke processen ondersteunen

Salesforce is opgericht in 1999 en heeft nieuwe technologieën zoals cloud, internet of things, kunstmatige intelligentie, spraak en blockchain geïmplementeerd om bedrijven te helpen beter contact te maken met hun klanten. Dit schrijft Salesforce op hun website over blockchain:

Blockchain technologie maakt het mogelijk om een netwerk te definiëren en daaraan partners toe te voegen. Binnen dit netwerk wordt een datamodel gedefinieerd wat gezamenlijke processen ondersteund. Elke partij in het netwerk krijgt toegang tot het netwerk en een copy van de database om zijn eigen transacties uit te voeren. Het blockchain netwerk zorgt ervoor dat alle databases synchroon gehouden worden bij wijzigingen door een van de partners.

Leave a Reply