blog

Bitcoin als wapen tegen het meerkoppige Hydra monster

By 12 april 2020No Comments

Dit is waarom we bitcoin hebben. Deze uitdrukking is van toepassing op verschillende scenario’s. Veel van deze scenario’s hebben betrekking op opgelegde beperkingen, door overheden of banken. In ieder geval op plekken waar het individu ondergeschikt is aan de beperkingen van een centraal systeem.

Censuur en diefstal

  • Kun je geen geld overboeken naar je familie thuis in Iran? Dit is waarom we bitcoin hebben.
  • Kun je WikiLeaks niet ondersteunen, omdat betalingsverwerkers censuur plegen? Dit is waarom we bitcoin hebben.
  • Kun je niet met geld in je auto een stukje rijden zonder dat de politie dit van je wil afpakken? Dit is waarom we bitcoin hebben.

Dit zijn scenario’s dit zich overal ter wereld kunnen afspelen. Elk voorbeeld belicht een bepaald geval waarin bitcoin een meerwaarde is, maar dit zijn nog steeds geïsoleerde gevallen.

Marty Bent gaat hier verder op in:

Ik heb besloten mijn leven te wijden aan deze ontluikende buitenaardse technologie omdat ik van harte geloof dat onze vrijheid in gevaar is. De menselijke vrijheid staat momenteel op het spel. Zonder vrijheid is het leven het leven niet waard. Als ik mijn vrije wil niet kan uiten en geen zeggenschap heb over mijn eigen leven, waarom zou ik dan elke ochtend wakker worden? Wat is het punt?

Een oorlog om vrij te leven

Je kunt niet door een luchthaven lopen zonder je lichaam te laten scannen. Je kunt niet door een tol gaan zonder dat er een foto wordt gemaakt van jou en je auto. Je kunt op bepaalde websites geen twijfelachtige dingen zeggen zonder te worden verbannen. Je kunt geen klein bedrijf starten zonder door hoepels te moeten springen. Zonder vergunning kun je daklozen niet in het openbaar voeden.

Hij gaat verder:

Ik denk dat het komt omdat ik opgroeide in Philadelphia, maar ik heb altijd een sterke affiniteit gehad met de Founding Fathers en de principes waar ze voor stonden. Hun hard bevochten overwinning voor vrijheid is ontzagwekkend en bewonderenswaardig. Een groep van sterke principiële individuen die samenkomen en opstaan ​​tegen een rijk dat op dat moment niet te stoppen leek. Ze kwamen voor zichzelf op, namen de toekomst over, verzamelden een klein percentage van hun landgenoten, voerden onorthodoxe oorlogstactieken uit en wonnen een oorlog die ervoor zorgde dat ze vrij konden leven.

Het centrale systeem is meerkoppig

Deze geschiedenis herhaalt zich niet precies, maar het rijmt zeker. De gewone man moet vrijheid inleveren. Deze bedreiging is niet zo gemakkelijk te identificeren als het Britse rijk aan het einde van de 18e eeuw, waar de Founding Fathers tegen vochten. Het heeft veel verschillende onderdelen die samenwerken op een manier die niet erg voor de hand ligt:

In werkelijkheid vormen de combinatie van regeringen, bedrijven met perverse prikkels en een systeem van centrale banken een samenzwering die samen de Hydra van het huidige rijk vormt. Richten op één hoofd van de Hydra is niet effectief. Als de gewone man zijn vrijheid in het digitale tijdperk wil veiligstellen, moet hij het onsterfelijke hoofd van de Hydra aanvallen; geldcreatie via centraal bankieren.

De mogelijkheid om geld centraal te beheren, iets wat eigenlijk geen plek heeft in een werkelijk vrije wereld, heeft de Hydra een onoverkomelijk voordeel gegeven. Totdat Bitcoin werd gelanceerd. Bent gaat verder over het belang van bitcoin:

De opkomst van Bitcoin heeft de gewone man de mogelijkheid gegeven om samen met zijn mede-gewone mensen een band op te bouwen om een ​​aanval uit te voeren tegen het onsterfelijke hoofd van de Hydra waar hij tegen opkomt. Net als de grondleggers van Amerika, kan de gewone man nu voor zichzelf opkomen, zijn landgenoten (wereldgenoten) verzamelen, onorthodoxe oorlogstactieken gebruiken op het digitale slagveld en mogelijk een oorlog winnen. Vrijheid in het digitale tijdperk voor zijn kinderen en kleinkinderen.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

De mogelijkheid om online samen te komen, ideeën te delen en een systeem te bouwen die door decentralisatie iedereen even grote kansen biedt, is een kans die niet mag worden verspeeld.

De gewone man moet toeslaan terwijl het ijzer heet is. Gedurende de eerste elf jaar van bitcoins bestaan ​​is het me duidelijk geworden dat sterke individuen rond bitcoin zijn samengekomen en het ijzer hebben geslagen. Dit ijzer kwam uit gesmolten put genaamd Satoshi Nakamoto. Naarmate meer mensen meedoen, wordt het wapen sterker. Dit wapen is misschien onze enige kans om ervoor te zorgen dat we wakker kunnen worden en vrij kunnen leven.

Dit is waarom we bitcoin hebben.

Leave a Reply