blog

Met bitcoin, goud en zilver stap je uit het systeem

By 11 april 2020No Comments

De auteur van het boek Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, besprak bitcoin in een podcast met Morgan Creek Digital oprichter Anthony Pompliano.

Stap uit het systeem

‘De reden dat ik bitcoin onderschrijf, is om maar één reden: je maakt geen deel uit van het systeem’, zei Kiyosaki. ‘Het is een scheiding tussen overheid en mijn geld.’ Dit klonk Pompliano als muziek in de oren, dit zegt hij namelijk al jaren.

Verse blik

Tijdens het hele interview bespreken ze economische concepten. Kiyosaki zegt dat hij de wereld nu door de lens ziet van iemand die het licht heeft gezien over wat hij een gemanipuleerd systeem noemt. Waar hij eigenlijk naar verwijst, is hoe Amerika omgaat met de financiële hulpmiddelen tijdens de coronacrisis.

De Fed is geen bank, het is een kartel dat eigendom is van de rijkste mensen ter wereld, wat we nooit zullen zien. De mannen die de Fed bezitten, beheersen de wereld.

Geen onderschatting

Kiyosaki erkent dat het coronavirus echt is. “Maar dan word je zo wanhopig dat je geld aanneemt”, voegde hij eraan toe. Hij doelt hiermee op het geld dat de Amerikaanse overheid wil uitdelen aan burgers. De auteur noemt dit communisme.

Goud, zilver en bitcoin

De schrijver zegt dat goud, zilver en bitcoin manieren zijn om te ontsnappen aan de inflatie en het gecontroleerde systeem.

De reden is dat je het centrale banksysteem verlaat, en je bevindt je buiten het systeem. Daarom zeg ik dat goud en zilver het geld van God zijn en noem ik bitcoin het geld van open source mensen.

Kiyosaki is een beetje een polariserend figuur. Hij schreef zijn bestseller Rich Dad Poor Dad in 1997 en sindsdien is hij een graag geziene gast in het Amerikaanse medialandschap. Er zijn echter veel YouTube-video’s en artikelen die zijn beweringen in twijfel trekken.

Hij deelt zijn mening overigens niet alleen in boeken en podcasts. Kiyosaki tweet de laatste tijd ook veel over bitcoin. Dat gezegd hebbende, voor een schrijver is zijn online schrijfstijl soms moeilijk te ontcijferen.

Leave a Reply