blog

Ronaldo en Matthijs de Ligt als verzamelobjecten op de blockchain van Ethereum

By 20 februari 2020No Comments

Juventus, de club van sterspeler Ronaldo en de Nederlander Matthijs de Ligt, lanceert digitale verzamelobjecten van zijn sterspelers op Sorare, een voetbalplatform met blockchain-functionaliteit.

Football Manager met kaarten

De licentie-overeenkomst is vandaag aangekondigd zoals je hierboven kan lezen. Hierdoor kan Juventus digitaal zeldzame inbare kaarten aanbieden van wereldberoemde spelers zoals Cristiano Ronaldo op Sorare.

Sorare is een bedrijf uit Parijs en biedt een voetbalteam managementspel met digitale kaarten. Al deze kaarten vertegenwoordigen spelers die fans kunnen verzamelen en ruilen. Dit lijkt wel een beetje op FUT van de FIFA-reeks van EA Sports, maar dan gemaakt met ethereum-technologie. Coindesk sprak Nicolas Julia, de CEO van Sorare, hij zei dat de kaarten niet-fungibele tokens (NFT’s) vertegenwoordigen op basis van de ERC-721-standaard van ethereum.

We zijn erg trots dat we deze overeenkomst hebben ondertekend met zo’n Italiaans zwaargewicht, voor voetbalfans over de hele wereld.

Juventus is niet de eerste topclub binnen de gelederen van Sorare. In totaal doen er 37 clubs mee, onder andere Atletico Madrid, Porto en AS Roma gingen de club uit Turijn voor.

Kaartensysteem ken je van vroeger

Voor elke speler geeft Sorare 1 “Unieke” kaart, 10 “Super Zeldzame” kaarten en 100 “Zeldzame” kaarten uit. Voor de Pokemon- en Magic-spelers van weleer, dit kan je vergelijken met common, rare en superrare kaarten. Op 20 februari worden als eerst de Cristiano Ronaldo verzamelobjecten gelanceerd. In totaal bestaat deze collectie uit 111 kaarten.

In het spel van Sorare moet je teams van 5 spelers samenstellen. Dat doe je aan de hand van je verzameling kaarten. Heb je dubbel of wil je liever andere spelers? Dan kan je deze verhandelen op de secundaire markt. Het bedrijf claimt dat sommige kaarten voor meer dan 2.000 dollar zijn verkocht.

Dit is niet de eerste keer dat Juventus met blockchain speelt. In 2018 lanceerde de club een token waarmee fans kunnen deelnemen aan polls, waardoor ze meer betrokken raakten bij het reilen en zeilen van de topclub. De token werd gelanceerd in samenwerking met Socios.

Leave a Reply