blog

Bitcoin daalde binnen een uur met 600 dollar! 10.500 dollar volgende target?

By 20 februari 2020No Comments

De prijs van Bitcoin (BTC) daalde gisteren binnen een uur met 600 dollar, van 10.139 USD naar 9.580 USD. Dit speelde zich af tussen 22.00 uur en 23.00 uur. Daarna schommelde de bitcoin koers een beetje op en neer tot de huidige waarde van 9.600 dollar.

Hele cryptomarkt in het rood

Een flashcrash van bitcoin heeft altijd een domino-effect op de rest van de markt. Met uitzondering van Tezos (hoe dan) en Tether (duhhhh) staan alle munten in de top tien in het rood. EOS verloor zelfs 11 procent ten opzichte van 24 uur geleden. Dit heeft uiteraard effect op de waarde van de totale cryptomarkt. Die is afgenomen met 6%, van ongeveer 300 miljard dollar gezakt naar 280 miljard dollar.

Dit is de tweede keer in een week tijd dat de volledige cryptomarkt dieprode cijfers laat zien. In de grafiek hieronder stelt elke streep (candle) één dag voor. Dit laat de totale waarde van de gehele cryptomarkt zien. Elke B staat voor één miljard dollar. Aan het einde zie je twee grote rode strepen en die staan voor de twee slechte dagen die we deze week hebben gehad.

Zitten we in altseason?

Maar kijk je naar het grote plaatje, dus vanaf begin 2020 dan ziet het er een stuk rooskleuriger uit. Er zit 70% meer dollars in de cryptomarkt dan in het begin van dit jaar. Dat komt voornamelijk door altcoins, want in dezelfde periode neemt de bitcoindominantie alleen maar af. Toont dat aan dat we in een altseason zitten? Of moet de markt nog meer bitcoindominantie schraven?  De chart hieronder laat in ieder geval zien dat we niet genept worden.

Bovenstaande grafiek is de bitcoindominantie op de hele cryptomarkt. Maar via Tradingview kan je op reverse drukken en dan worden alle candles omgedraaid. Dat geldt niet voor de verticale schaal dus die moet je in gedachten omdraaien. Na deze aanpassing zie je eigenlijk de altcoindominantie. En die is sinds begin 2020 aan een opmars bezig. Weken achter elkaar pakken de altcoins steeds meer markt af van bitcoin. Mocht het woord altseason bestaan, dan zou dat nu wel van toepassing zijn.

Bitcoin op de middellange termijn naar 10.500 dollar

De koers van bitcoin heeft tijdens begin dit jaar meerdere keren de grens van 10.000 dollar weten te doorbreken, maar viel elke keer terug. De prijs blijft echter nog steeds in een opwaarts kanaal, dus de rally lijkt nog niet voorbij. Dat viel ook analist HornHairs op. Hij verwacht zelfs een groei op de korte termijn naar 10.500 dollar.

“BTC Macro-update: vervelende shake-out. Midrange duwt terug. Ik wil de prijs vandaag zien sluiten boven $ 9485 om het bereik laag en bullish te handhaven. Mocht dat gebeuren dan ziet het er nog steeds goed uit Nog 2 uur te gaan.”

Vervolgens schetst hij zijn scenario voor de middellange termijn. En die zou zomaar naar 10.500 dollar kunnen gaan legt hij uit.

Leave a Reply