blog

Ripple zegt dat XRP populair blijft door stijging van 400%, ondanks rechtszaak SEC

By 8 februari 2021No Comments

Volgens Ripple kende het bedrijf een toename van 400 procent in het handelsvolume van XRP. Daarnaast zegt Ripple een recordaantal klanten te hebben behaald voor zijn On-Demand Liquidity (ODL) -service.

Ripple verhoogt het volume, voegt nieuwe klanten toe

Blockchain betalingsbedrijf Ripple heeft zijn XRP Markets Report van het vierde kwartaal van 2020 gepubliceerd. Ondanks de voortdurende juridische strijd van het bedrijf, onthulde het rapport verschillende bemoedigende bevindingen.

Ripple zegt dat het in het laatste kwartaal van 2020 een recordaantal klanten zich heeft geregistreerd voor On-Demand Liquidity (ODL), het grensoverschrijdende betalingsproduct van het bedrijf dat XRP gebruikt. Ook beweren ze dat de voortdurende tractie van klanten tijdens de juridische kwesties benadrukt dat zijn OAO-product echte waarde had bij het vergemakkelijken van grensoverschrijdende betalingen voor financiële bedrijven.

Verdubbeling vergekelen met derde kwartaal

De verkoop aan XRP van Ripple is verdubbeld, vergelen met het derde kwartaal van 2020. In het vierde kwartaal haalden ze 76,27 miljoen dollar op met de verkoop. Dat was in het derde kwartaal ‘maar’ 35,84 miljoen dollar.

Bron: Ripple

Ripple keek naar data van analysebedrijf CryptoCompare en aan de hand hiervan stellen ze dat het totale XRP-volume in Q4 was verviervoudigd in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Volgens de schatting bedroeg het totale XRP-volume 148,15 miljard in Q4 versus 37,13 miljard dollar in Q3. Ripple schrijft deze stijging deels toe aan de Flare Spark token airdrop in december. Ofja, in december werd geijkt hoeveel individuele klanten krijgen op basis van het aantal XRP in hun wallet.

Invloed van aanklacht SEC

Ondanks het groeiende volume werd een groot deel van de handelsactie beïnvloed door de aanklacht van de SEC, schreef Ripple. In december 2020 ging de SEC een stap verder, en dat zorgde ervoor dat de handel in XRP op veel beurzen stopgezet werd. Omdat de SEC een Amerikaanse organisatie is, trof dit alleen maar op de VS-gerichte beurzen.

Ripple zegt dat 33 beurzen wereldwijd beperkingen oplegde tegen de handel in de token XRP. Als gevolg hiervan werd ‘ongeveer 12% van de XRP-volumes beïnvloed.’

Buiten het juridisch rechtsgebied van de VS, en dan vooral in Azië en Europa, ging de handel van XRP gewoon door. Ripple zegt dat hierdoor het overgrote deel van de handelsvolumes ongedeerd bleef.

Nu is het afwachten op de rechtszaak van de SEC op 22 februari, en of zij ook kijken naar de goede cijfers van Ripple in het vierde kwartaal van 2020.

Leave a Reply