blog

Elon Musk legt uit waarom Dogecoin beter is dan Bitcoin nu DOGE in top 10 staat

By 8 februari 2021No Comments

Het lijkt erop dat de obsessie van Elon Musk, de rijkste persoon ter wereld, over meme cryptocurrency Dogecoin bloedserieus is. Althans, het lijkt of hij zich heeft ingelezen.

Musk wordt serieus

Na dagen van non-stop tweets met DOGE-memes, spreekt de directeur van Tesla nu op een serieuzere toon over de technische en economische levensvatbaarheid van Dogecoin. Musk reageerde op een tweet van itsALLrisky waarom Dogecoin een wereldwonder is. In de originele tweet staan een paar redenen waarom Dogecoin geweldig is, en de laatste reden lijkt kritiek op bitcoin: ‘Mensen willen een geheel hebben, en geen fractie van een geheel.’

Musk antwoorden door te zeggen dat bitcoin sowieso deflatoir is, maar dat doge hier niet veel van afwijkt. Hij is van mening dat doge inflatoir lijkt, maar dat dat allemaal wel meevalt. Daarnaast gaat hij ook in op de transactiesnelheid van Doge, idealiter zou die nog iets sneller moeten zijn. Dit is ook een van de kritieken op bitcoin, dat de transactiesnelheid niet snel genoeg is, en dat er niet genoeg transacties tegelijkertijd gedaan kunnen worden.

Dogecoin staat weer in de top 10

Door al het tweetverkeer van Musk over dogecoin, is de waarde weer met een paar tientallen procenten gestegen. Gisternacht was de munt zelfs bijna 0,07 euro waard.

Doordat de doge koers zo hard steeg, staat de munt weer in de top 10 van Coinmarketcap. Op deze website wordt gekeken naar de marktkapitalisatie, dat is de waarde van de munt vermenigvuldigd met het aantal munten in omloop. Binnen een dag haalde dogecoin de cryptocurrency’s stellar (XLM) en bitcoin cash (BCH) in.

Feiten en cijfers

Wat feitjes over de huidige positie van Dogecoin:

  • totale marktkapitalisatie is 7,7 miljard euro
  • handelsvolume afgelopen 24 uur is 11,6 miljard euro
  • er zijn nu 128,289,785,324 (128 miljard) doge tokens in omloop
  • niet duidelijk hoeveel er uiteindelijk in omloop kunnen komen
  • 20 adressen beheren 50% van alle dogecoins
  • grootste adres heeft 36,8 miljard doge in beheer

Leave a Reply