blog

Analyse: Bitcoin stuitert omhoog en is op weg naar 34.000 euro

By 8 februari 2021No Comments

Zaterdag schoot bitcoin omhoog met ruim 3.000 dollar (2.500 euro), maar de cryptocurrency dook net zo snel omlaag als de temperatuur. Maar gelukkig is er goed nieuws!

Omhoog op cruciaal punt

Je kijkt hier naar de vier uurs-grafiek van de bitcoin koers. Bitcoin stuiterde omhoog op een belangrijk niveau, de blauwe balk op de grafiek rond 38.000 dollar (31.570 euro). Eerder was deze balk nog een weerstand, dat zie je aan de rode pijlen. Afgelopen zondag lukte het om de weerstand om te zetten naar een ondersteuning. Bitcoin is nu op weg naar de nieuwe weerstand van 40.000 dollar (33.232 euro).

Er stroomt steeds meer bitcoin uit exchanges

Een ander positief teken is dat er steeds meer bitcoins uit de wallets van cryptobeurzen stroomt. Op de grafiek hieronder zie je het 200-daags gemiddelde van het netto volume van cryptobeurzen, uitgedrukt in bitcoin. Dat betekent dat een waarde onder de 0 op de x-as aangeeft dat er meer bitcoins uit de wallets stromen dan er binnenkomt.

Dit is positief voor de bitcoin koers, omdat er steeds minder bitcoin verhandelbaar is op de beurzen. Daalt het aanbod, maar blijft de vraag gelijk? Dan stijgt de prijs.

Andere indicator ook positief

Een andere indicator, de Bitcoin Spent Output Profit Ratio (SOPR) ziet er ook goed uit. De oranje lijn stuitert omhoog vanaf de zwarte lijn, en dat is een goed teken.

Simpel gezegd geeft de SOPR aan of de meeste investeerders winst of verlies hebben. Je berekent de SOPR door de huidige waarde in dollar van alle bitcoins te delen door de waarde op het moment dat de bitcoins voor het laatst zijn ontvangen.

Stel, jij koopt één bitcoin ter waarde van 5.000 dollar. De koers is gestegen naar 10.000 dollar. Dan is 2 jouw SOPR. Dit wordt door Glassnode berekent dit voor alle bitcoins in omloop, waardoor je een goed beeld van de markt krijgt.

De SOPR is zojuist vanaf de zwarte lijn omhoog gestuiterd, wat betekent dat het grootste deel van de markt geen bitcoins heeft verkocht met verlies.

Onze verwachting van bitcoin

Maar wat kunnen we de komende dagen van bitcoin verwachten? De koers beweegt nog steeds in een ruime marge, tussen 38.000 dollar (31.570 euro) en 41.000 dollar (34.085 euro). Dat zie je op de vier-uursgrafiek hieronder.

Bullish
Bitcoin stuitert omhoog vanaf 38.000 dollar (31.570 euro), de oranje lijn op de grafiek. De koers is nu op weg naar 41.000 dollar (34.085 euro), de groene balk hierboven. Mogelijk vindt bitcoin daar nu opnieuw weerstand.

Bearish
Maar wat als de koers zakt? In dat geval moeten we onze ogen richten op 34.000 dollar (28.267 euro), de rode balk op de grafiek. Deze prijs was vanaf 18 januari een weerstand, maar kan nu juist een ondersteuning vormen.

Leave a Reply