blog

Ripple zegt dat 20% van alle RippleNet transacties worden uitgevoerd met XRP

By 23 augustus 2020No Comments

Asheesh Birla, verantwoordelijk voor product- en bedrijfsontwikkeling bij Ripple, zegt dat 20% van de RippleNet-transacties plaatsvindt met behulp van de munt XRP.

Overbruggingsvaluta

‘Onze On-Demand Liquidity (ODL) -product met XRP als overbruggingsvaluta is goed voor bijna een vijfde van alle transacties op RippleNet’, tweette Birla, met de volgende grafiek:

Het transactievolume van RippleNet of ODL is niet bekend. De RippleNet-oplossing maakt standaard geen gebruik van XRP, maar klanten hebben wel de optie om XRP te gebruiken. ODL daarentegen maakt standaard gebruik van XRP.

Succes van ODL

Afgelopen november zei Ripple dat meer dan twee dozijn klanten zijn ODL-oplossing gebruiken, waaronder MoneyGram en Viamericas. Maar de meeste van deze klanten ontvangen incentives van Ripple om de oplossing te gebruiken. MoneyGram krijgt elk kwartaal voor 11,3 miljoen dollar aan XRP van Ripple, maar verkoopt deze ook onmiddellijk.

De ODL-oplossing ondersteunt momenteel markten in Mexico, de Filippijnen en Australië. Ripple zei onlangs dat ondersteuning voor Brazilië binnenkort komt, en dat er voor dit jaar extra mensen in Azië-Pacific (APAC), Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Latijns-Amerika (LatAm) aan de gang zijn.

CBDC’s en stablecoins

ODL is ontworpen om grensoverschrijdende betalingen snel te verwerken en de operationele kosten te verlagen. Emi Yoshikawa, senior director of global operations bij Ripple benadrukte dat ODL bedoeld is om voorfinanciering bij grensoverschrijdende betalingen te elimineren.

Die belofte doen stablecoins en CBDC’s ook, maar Yoshikawa zegt dat XRP hier niet meer concurreert.

‘Er zijn verschillende soorten crypto-activa, maar ik denk dat de rol van XRP als overbruggingsactiva in internationale afwikkeling, niet concurreert met stablecoins of CBDC. Integendeel, XRP is hier complementair aan. Wij zijn van mening dat verschillende stablecoins en CBDC’s synergie zullen creëren door het liquiditeitsprobleem aan te pakken.’

Leave a Reply