blog

Bitcoin wordt 340.000 dollar bij herhaling cyclus

By 22 augustus 2020No Comments

Stijgt bitcoin net zo hard als na de vorige bitcoin halving, dan kan ’s werelds grootste cryptocurrency stijgen naar 340.000 dollar. Dat is de conclusie van analist ChartsBTC op Twitter. In een serie tweets vergelijkt hij de verschillende cycli met elkaar.

Meest optimistische scenario is 1,6 miljoen dollar

In zijn tweets vergelijkt ChartsBTC de dieptepunten, hoogtepunten, en de prijs op het moment van de halving.

Tijdens de cyclus van 2016 ging de koers van bitcoin 17 keer over de kop na het overtreffen van de vorige top. Weet bitcoin dit nogmaals te bereiken? Dan kan de prijs naar 340.000 dollar gaan. En wanneer bitcoin de cyclus van 2012 herhaalt, kan de koers zelfs naar 720.000 dollar knallen.

Verderop in de tweets durft ChartsBTC zich aan een voorspelling te wagen: “De vermenigvuldigingen van de vorige cycli toegepast op deze prijs wijzen op een toekomstige koers van tussen de 250.000 dollar en de 1,6 miljoen dollar in de komende 18 maanden.”

Maar aan het einde van zijn analyse voegt ChartsBTC nog iets toe: “Dit mag dan spannend klinken, het is niets meer dan hopium. De vorige hoogtepunten en dieptepunten kunnen de toekomst niet voorspellen. Het is het pad wat ik interessant vind, niet de bestemming.”

PlanB: volgende doel is 14.000 dollar

ChartsBTC is niet de enige die positief is over de koers van bitcoin. Volgens het S2FX-model van kwantitatief analist PlanB kan bitcoin in de volgende cyclus 288.000 dollar waard worden.

In de tweet hieronder gaat PlanB in op de koersontwikkeling van bitcoin op de lange termijn, elke stip op de grafiek stelt een maand voor. Juli sluit de maand af met een koers van 11.356 dollar, en ook deze maand gaat het goed met de prijs. PlanB’s volgende doel is de slotkoers van december 2017 op 14.000 dollar.

Altijd op de hoogte blijven van de bitcoin koers? Bekijk dan deze pagina met uitgebreide statistieken en handige weetjes:

Volg live bitcoin koers

Leave a Reply