blog

Ripple (XRP) koers op laagste punt sinds twee jaar

By 25 november 2019No Comments

Oef. Niet alleen bitcoin heeft vannacht weer flink ingeleverd, ook alle altcoins voelen de pijn. XRP is wat dat betreft niet anders, de munt staat nu zelfs op het laagste punt sinds twee jaar. Op dit moment is de waarde 22 dollarcent (20 eurocent).

Lange bearmarkt

Vanochtend was XRP zelfs even 0,200050 dollar waard en dat is de laagste prijs in twee jaar. Twee jaar geleden was dat het startschot voor de parabolische groei van XRP naar 3 dollar.

De prijs kan alleen nog maar omhoog toch?

Nu we deze prijs weer gepasseerd zijn, zijn er analisten die denken dat 20 cent opnieuw het begin van een (gedeeltelijke) bullrun kan betekenen.

De populaire trader Crypto Welson vestigde eerst de aandacht op de irrationaliteit in de emoties van de markt. Welson vindt het een goed teken dat de koers van XRP op dit moment trade op een belangrijke langetermijnondersteuning. Ook is de Relative Strength Index op de eendaagse grafiek oversold. Deze combinatie geeft volgens Welson vertrouwen voor een flinke groei in de komenden maanden.

Ook CryptoBull is positief over de potentie van de koers van XRP, zij het iets gematigder. Hij vergeleek de prijs met die van in maart 2017. Op basis van zijn onderzoek verwacht hij dat dit het begin is van een run richting 30 dollarcent. Vanaf daar zal de koers blijven groeien. Dit is natuurlijk geen 100% garantie, maar hij impliceert zeker dat er potentieel is voor op zijn minst een prijsherstel.

De meeste belangrijkste altcoins zoals Ethereum, Litecoin en anderen zijn afhankelijk van de volatiliteit van de koers van bitcoin. Of het een voordeel is of een nadeel, dat is aan jou om te bepalen, maar de koers van XRP beweegt onafhankelijk van die van bitcoin.

Een voorbeeld speelde zich begin 2018 af. Bitcoin bereikte zijn top van 20.000 dollar, maar met XRP gebeurde maar niks. Totdat bitcoin begon te zakken, dat gaf XRP ademruimte om naar het hoogste punt ooit te stijgen.

Euforie temperen

Je zou verwachten dat als een munt de tweejaarlijkse bodem bereikt heeft, de koers alleen maar kan stijgen. Dat is uiteraard geen uitgemaakte zaak en dat laat Leb Crypto hieronder ook zien.

Volgens de trader hoort 16 dollarcent ook nog tot de mogelijkheden voor XRP.

Leave a Reply