blog

Als je in 2019 elke week bitcoin zou kopen, heb je alsnog 49% winst

By 26 november 2019No Comments

Wij schrijven vaker over dollar cost averaging (DCA), ofwel het gemiddeld periodiek inkopen van bitcoin. Op dit moment is het sentiment niet al te best, omdat de koers al een paar weken vooral daalt. Toch blijkt DCA resistent te zijn tegen deze dalingen. Als je vanaf begin dit jaar elke week voor 10 dollar had gekocht, had je alsnog bijna 50% in de plus gestaan.

Gemiddeld inkopen in 2019

Geloof je ons niet? Cryptocurrency influencer Anthony Pompliano zegt hetzelfde. Eigenlijk zeggen wij hetzelfde als hij op dit moment, maar we zijn het in ieder geval met elkaar eens. Hij haalt zijn cijfers van dcabtc.com.

Gemiddeld inkopen vanaf januari 2018

De bitcoin koers in 2019 laat een betere trend zien dan de koers in 2018. Want 2018 staat vooral bekend om de bearmarkt. Maar zelfs in 2018 is het argument voor DCA te verdedigen. Als je vanaf begin 2018 elke week 10 dollar aan bitcoin had gekocht, heb je alsnog een rendement van 27%, aldus Pomp.

Gemiddeld inkopen vanaf januari 2017

Het is nog leuker om 2017 hier ook bij te betrekken. Als je sinds begin 2017 elke week 10 dollar aan bitcoin kocht, dan zegt Pomp dat je een rendement van 156% hebt. Om dat in perspectief te plaatsen, als je vanaf januari 2017 elke week voor 10 dollar op de AEX aandelen had gekocht, dan heb je een rendement van bijna 11%. En had je hetzelfde toegepast op goud dan heb je 13% winst.

Wil je zelf uitrekenen wat je rendement kan zijn? Gebruik dan het tooltje van dcabtc.com.

Kijk altijd naar de lange termijn

Dit zijn indrukwekkende cijfers en beargumenteren waarom DCA een goede strategie is, maar bovenal waarom bitcoin op de lange termijn een goede investering is. Zeker op dit soort momenten, waar de dagelijkse candles al een paar weken vuurrood zijn, is het goed om het perspectief op de lange termijn goed voor ogen te houden. DCA werkt zelfs in een bearmarkt als die van 2018, waarbij de koers begon op 18.300 dollar en het jaar eindigde op 3.870 dollar.

Dus, mocht je in paniek raken omdat de koers weer extreem volatiel is, denk dan goed na over het verkopen (of kopen) van bitcoin. Vooralsnog laat de lange termijn zien dat het rendement goed is. En zeker in aanloop naar de block halvening van mei 2020, waar qua prijsactie veel van wordt verwacht.

Verreken met je salaris

En niet geheel onbelangrijk, gemiddeld inkopen bezorgt je rust. Je bent minder afhankelijk van de grillen en de chaos van de koers. Mocht je niet weten hoe te beginnen met DCA, je zou met je werkgever kunnen afspreken dat elke maand een deel van je salaris in bitcoin betaald wordt. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar. Wij kunnen daar goed bij helpen.

Leave a Reply