blog

Ripple (XRP) en aanklager SEC schrijven gezamenlijk dat schikking nu niet mogelijk is

By 16 februari 2021No Comments

De Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple hebben gezamenlijke een brief opgesteld. Deze is ingediend bij rechter Analisa Torres uit New York. In de brief staat dat er geen vooruitzicht is op een schikking op dit moment.

Geen schikking

In de brief staat (in het Engels):

‘Advocaten van de partijen zijn bijeengekomen en hebben overleg gepleegd en, na eerder de schikking te hebben besproken, geloven ze niet dat er op dit moment uitzicht is op schikking. De partijen zullen de Rechtbank echter onmiddellijk op de hoogte stellen als er in principe een schikking is bereikt met de gedaagden.’

Van Trump naar Biden

De brief vermeldt echter dat de schikkingsgesprekken alleen werden gevoerd met de directeuren van de SEC die het bureau inmiddels al hebben verlaten. Dat komt omdat de Biden-regering andere poppetjes op deze plekken heeft gezet.

‘Gedaagden zijn het eens met de verklaring, maar merken op dat eerdere schikkingsbesprekingen plaatsvonden onder een eerdere regering en voornamelijk plaatsvonden met divisiedirecteuren die sindsdien de SEC hebben verlaten.’

Biden snapt argumentatie SEC

Begin januari onthulde Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, dat hun pogingen om te schikken met de SEC was mislukt. Ripple blijft vasthouden aan de hoop dat de Biden-administratie milder zal zijn dan Trump voor het omstreden blockchain-bedrijf.

Gary Gensler werd door Joe Biden in januari voorgedragen als voorzitter van de SEC. Hij zegt dat er goede argumentatie op tafel ligt om XRP te bestempelen als security. En als iets een security is, valt dat onder de regelgeving van de SEC, de S in SEC staat niet voor niets voor security.

De zaak duurt in ieder geval tot augustus

De SEC daagde Ripple eind december voor de rechter wegens de ongeregistreerde verkoop van cryptocurrency XRP. Op 29 december vroeg rechter Torres de partijen op 29 december om toestemming te geven voor een magistraat, wat een standaard juridische procedure is.

Verwacht wordt dat de zaak niet voor 16 augustus afgelopen is. Op die moet alles uiterlijk afgewikkeld zijn.

Voortraject start 22 februari

Op 22 februari staat een pre trial hoorzitting op de planning. Deze bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan het begin van het proces. Andere partijen kunnen worden betrokken bij de pre trial hoorzittingen, omdat deze bijeenkomsten bedoeld zijn om eventuele problemen en administratieve details op te lossen, voordat het eigenlijke proces begint. Hierdoor kunnen de partijen zich concentreren op de belangrijkste juridische kwesties van de zaak zonder afgeleid te worden door kleinere zaken.

Leave a Reply