blog

Mijlpaal: Bitcoin bereikt 50.000 dollar op verschillende beurzen

By 16 februari 2021No Comments

Bitcoin heeft vanochtend geschiedenis geschreven. Voor het eerst heeft iemand 50.000 dollar (41.208 euro) betaald voor bitcoin. Dat gebeurde om 05:00 uur vanochtend. Deze psychologische grens werd voor het eerst aangetikt op een relatief kleine beurs, en nu is het wachten op de grote beurzen.

Kleine beurzen eerst

Hieronder de koers op FTX, deze beurs valt qua liquiditeit buiten de top 200 ter wereld.

Binance doet ook mee

Maar er zijn ook grote beurzen waar bitcoin de psychologische grens bereikte. Op Binance steeg de bitcoin koers ook om 5 uur even naar 50.000 dollar. Bedenk hoe gek dat eigenlijk is, iemand ter wereld heeft 50.000 dollar over voor magisch internet geld, wat een paar maanden geleden nog geen 20.000 waard was.

De stijging markeert een winst van ongeveer 5,7% in de afgelopen 24 uur.  Analist en trader Josh Rager is verheugd over de stijging en wees erop dat bitcoin futures na de afwijzing boven de 50.000 USD bleven.

Wachten op echte liquiditeit

Anthony Pompliano kon ook niet wachten om het nieuws te delen, maar Vijay Boyapati temperde de vreugde. Hij wacht liever op het moment dat bitcoin 50.000 waard is op de meer liquide beurzen (zoals Kraken, Bitstamp en Coinbase). Binance is dan wel een grote beurs, maar daar wordt nauwelijks in echte dollars gehandeld, maar voornamelijk in USDT. Dit is de stablecoin Tether die een dollar moet voorstellen.

Azië is wakker, Europa en VS slapen

Het tijdstip van 05:00 duidt op activiteit vanuit Azie. In Europa en Amerika slapen de meeste handelaren namelijk. Lennix Lai is de directeur van de Aziatische beurs OKEx en hij liet de toename van zien van futures en swaps op  Open Interest.

Andere grafieken laten zien dat het saldo aan bitcoin op beurzen aan het dalen is. Dit kan betekenen dat het naar cold storage (zoals een hardware wallet) of naar institutionele fondsen wordt verplaatst. Je kunt de conclusie trekken dat steeds minder investeerders bereid zijn om bitcoin tegen deze prijzen te verkopen, op een enkeling na staat iedereen namelijk in het groen.

Leave a Reply