blog

Ripple overweegt vertrek uit Verenigde Staten, verhuist misschien naar Europa

By 7 oktober 2020No Comments

De LA Blockchain Summit vindt dit jaar online plaats, en ook Ripple is van de partij. Chris Larsen, mede-oprichter van Ripple Labs, vertelde tijdens deze conferentie dat Ripple naar het buitenland kan verhuizen als er geen reglementair klimaat komt dat cryptobedrijven in staat stelt om wereldwijd met elkaar te concurreren.

Amerika is geen crypto-vriendelijk land

Volgens Larsen is Amerika geen cryptocurrency-vriendelijk land: “Om eerlijk te zijn kijken we zelfs naar het verplaatsen van ons hoofdkantoor naar een veel vriendelijker rechtsgebied”.

Hij wees op locaties in Europa en Azië die “FinTech-centra van de wereld” willen worden. Denk bijvorbeeld aan  Londen, Zwitserland, Singapore en Japan. In een van deze landen kan Ripple zijn hoofdkantoor vestigen en nieuwe banen creeren.

Alles in dezelfde stad

Een ander voordeel bij deze rechtsgebieden is dat innovatie en regulering in dezelfde stad plaatsvindt, volgens Larsen. “Je hebt het voordeel dat kapitaalmarkten, toezichthouders en innovators zich allemaal in dezelfde stad bevinden.”

Dat is niet het geval in de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Daar bevinden zich de investeerders in New York, de wetgevers in Washington en de innovatie in Silicon Valley. Volgens Larsen kan dat leiden tot situaties waarin deze groepen “elkaar niet begrijpen”.

Ripple en regulering

Ripple Labs is het bedrijf achter de cryptocurrency XRP. Het bedrijf heeft moeilijkheden met wetgevers, want moet je XRP nu beschouwen als een security of niet?

Bij XRP staat er namelijk een bedrijf achter de munt. De koers van XRP kan afhangen van de prestaties van het bedrijf Ripple. Toen Ripple bijvoorbeeld een samenwerking aankondigde met MoneyGram, steeg de koers van XRP met negen procent.

Over het regelgevingslanschap van Amerika tegenover cryptocurrency’s zei Larsen het volgende: “De hele teneur blijft er een van frustratie, dat we niet meer duidelijkheid hebben en dat we niet meer een pro-Amerikaanse benadering hebben.

Ripple claimt 500 werknemers te hebben over negen wereldwijde kantoren, met name in de Verenigde Staten.

Leave a Reply