blog

Donald Trump tweet Bitcoin naar beneden, geen gevolgen lange termijn

By 7 oktober 2020No Comments

Wie had gedacht dat Donald Trump met een tweet invloed kon uitoefenen op bitcoin? En wat heeft dit voor gevolgen op de lange termijn? We duiken snel voor jou de grafieken in!

Nieuws of technische analyse?

Gisterenavond om tien voor 9 tweette Donald Trump dat hij niet in ging op het aanbod van Nancy Pelosi voor het nieuwe stimuluspakket voor de Verenigde Staten. Direct na de tweet daalden de koersen van wereldwijde aandelenmarkten met ongeveer 2 procent. En ook bitcoin kon het niet ontgelden, de bitcoin koers daalde ook met 2 procent. Dat zie je op de uurgrafiek hieronder.

Of is er iets anders aan de hand? Al enkele uren voor de tweet van Trump was de koers van bitcoin uit een stijgend kanaal gebroken. Dat zijn twee evenwijdig lopende trendlijnen. Deze negatieve uitbraak hintte al uren eerder op een verdere daling.

Uiteindelijk kan het ook een combinatie van beiden zijn: de bitcoin koers brak uit het kanaal en de tweet van Trump zorgde voor nog een duw naar beneden. Op korte termijn lijkt bitcoin zich nog veel aan te trekken van de aandelenmarkten.

Maar op daggrafiek valt het mee

Op de uurgrafiek lijkt een daling van 2 procent heel wat. Maar kijken we naar de daggrafiek, dan is er eigenlijk weinig veranderd.

De koers van bitcoin beweegt zich nog steeds in een driehoek, en lijkt nu ondersteuning te vinden op 10.500 dollar (8.929 euro). Dat is de rode lijn op de grafiek hierboven.

Dit is een belangrijk niveau, want begin dit jaar en in juni was dit juist een belangrijke weerstand. Weet bitcoin hier ondersteuning te vinden, dan is dat een erg positief signaal.

Het wordt spannend

Op langere termijn wordt het spannend welke keuze bitcoin maakt. Je kijkt hieronder naar de weekgrafiek van bitcoin.

De lijn die onder de koers door loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 21 weken, de 21-weken moving average. Dit lijkt een willekeurige lijn, maar in het verleden heeft dit gemiddelde gediend als een sterke ondersteuning en weerstand.

In de bull market van 2016 en 2017 diende de 21-weken moving average bijvoorbeeld als ondersteuning na elke dip. Is de blauwe lijn nu opnieuw relevant? Dan moet bitcoin hier ondersteuning vinden en vanuit hier verder stijgen.

Wat verwachten we van bitcoin?

Terug naar de korte termijn, want wat verwachten we de komende dagen van de koers van bitcoin? Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek van bitcoin.

Bullish
Vindt bitcoin ondersteuning op 10.570 dollar (8.985 euro), de oranje lijn op de grafiek? Dan kan de koers stijgen naar 10.910 dollar (9.274 euro), de groene lijn. Dat is de prijs waar bitcoin eerder weerstand ondervond, en dit valt samen met de bovenkant van de driehoek.

Bearish
Maar zakt bitcoin, dan vindt de koers eerst ondersteuning op 10.375 dollar (8.820 euro). Dat is de bovvenste rode lijn op de grafiek.

Breekt bitcoin door deze ondersteuning en de onderkant van de driehoek? Dan kan de koers steun vinden op 10.000 dollar (8.501 euro), een sterke psychologische grens voor veel investeerders.

Leave a Reply