blog

3 keer waarom Ethereum binnenkort gaat knallen

By 7 oktober 2020No Comments

Al meer dan twee weken zit ethereum vast in een marge tussen 340 (289 euro) en 350 dollar (297 euro). Maar buiten de prijs zijn er genoeg factoren die wijzen op een herstel. Snel maar de grafieken in!

Minder verkoopdruk op beurzen

Santiment, een cryptocurrency analysebureau, zag laatste een opvallende trend. Sinds het begin van september is het aantal adressen dat ethereum stuurt naar cryptobeurzen gedaald met 53 procent sinds begin september.

Dat is een positieve trend. Minder ethereum op beurzen betekent ook dat er minder ethereum verkocht kan worden. Deze lagere verkoopdruk zorgt ervoor dat de kans kleiner wordt dat de koers gaat dalen.

Steeds meer interesse naar ethereum

Blockchian analysebureau Glassnode viel het op dat er meer dan tien miljoen ethereum adressen zijn die ten minste 0,01 ether vasthouden (ongeveer 2,89 euro). Natuurlijk kunnen er ook investeerders zijn met meerdere adressen, maar toch kan je deze grafiek zien als goede graadmeter voor de interesse in ethereum.

Die groei van de interesse komt ook door de opkomst van de decentrale financieringssector (DeFi). DeFi is een verzamelnaam voor decentrale financiële producten, de meeste van deze producten zijn afhankelijk van het Ethereum netwerk. Je kan hierbij denken aan het (uit)lenen van cryptomunten, of het voorzien van liquiditeit op decentrale cryptobeurzen.

Een wallet waarmee je toegang hebt tot DeFi is MetaMask. Deze wallet liet onlangs weten meer dan één miljoen maandelijkse actieve gebruikers te hebben. De meeste gebruikers komen uit de Verenigde Staten, India, Nigeria en de Filipijnen.

DeFi blijft groeien

Over DeFi gesproken, deze sector blijft ook nu nog groeien. Dat blijkt uit deze grafiek van Digital Assets Data. Op de grafiek zie je hoeveel waarde in dollars er vastgezet wordt op DeFi-protocollen. In totaal gaat het om ongeveer 10,5 miljard dollar (8,9 miljard euro), dat is een stijging van 25 procent ten opzichte van een maand geleden.

Uniswap, een decentrale beurs, zag afgelopen maand een recordvolume van 15,3 miljard dollar (13 miljard euro). Een handelsvolume dat zelfs hoger was dan dat van bekende cryptobeurs Coinbase.

Omdat DeFi afhankelijk is van Ethereum, is een stijgende interesse in DeFi ook goed voor de prijs van ethereum. Je hebt namelijk ethereum nodig om te beginnen in de wereld van DeFi.

Leave a Reply