blog

Ripple breidt uit naar Europa met overname Algrim, XRP koers stijgt bijna 9 procent

By 30 september 2019No Comments

Ripple is al een tijd bezig met overnames van verschillende bedrijven. Vandaag meldt Ripple dat ze uitbreiden naar IJsland, door Algrim over te nemen.

Wat wil Ripple hiermee bereiken?

De overname voegt zes ingenieurs toe aan de het werknemersbestand van Ripple. Zij zullen voornamelijk werken aan de integratie van Ripple en XRP op online cryptobeurzen.

Ripple pakt groots uit en heeft Algrim in IJsland benoemd tot een van de engineering hubs van het bedrijf. Dit is de tweede Europese vestiging, Ripple zit ook al in Londen.

Amir Sarhangi, Vice President van producten van Ripple, zegt over de overname:

“Dit team bestaat al lang en heeft veel ervaring, in plaats van dat we een nieuw team moeten opbouwen om kennis op te doen.”

Algrim en Ripple passen goed bij elkaar

Algrim heeft de afgelopen twee jaar meer dan dertig markten geïntegreerd op hun zelf ontwikkelende crypto-handelsplatform. Ze gaan dan ook prat op ervaring, ze zeggen meer dan tien jaar ervaring toe te voegen aan Ripple.

Algrim CEO, Dadi Armannsson, beschreef de beslissing om lid te worden van Ripple als een een logische beslissing. Hij legt uit:

“Beide bedrijven hebben de visie om ervoor te zorgen dat digitale middelen en blockchain breed geaccepteerd wordt. Dit sluit aan bij waar wij de afgelopen jaren aan hebben gewerkt.”

Positieve invloed op koers

Bij XRP zie je dat bij dit soort nieuws, de koers omhoog beweegt. Ook vandaag is de koers gestegen met bijna negen procent. Je kan natuurlijk nooit met honderd procent zekerheid zeggen dat de koersstijging komt door het nieuws over de overname, maar het is wel heel toevallig als dat geen verband houdt met elkaar.Eerder dit jaar maakte Ripple sier met hun samenwerking met MoneyGram. en ook toen steeg de koers met liefst negen procent. Vorige week maakte Ripple nog bekend Logos Network over te nemen.

Leave a Reply