blog

NBA-speler Spencer Dinwiddie mag contract niet tokenizen op blockchain van Ethereum

By 30 september 2019No Comments

Dinwiddie was van plan om zijn nog drie jaar lopende contract van 34,4 miljoen dollar (voor NBA-begrippen modaal) te gebruiken voor investeringsmogelijkheden door crypto tokens.

Geen goedkeuring van NBA

Helaas voor de basketbalspeler heeft de NBA, zijn werkgever, hem laten weten dat hij zijn contract hier niet voor mag lenen. Een vertegenwoordiger van de NBA heeft hem op de hoogte gesteld dat hij zijn contract niet mag omzetten tot een digitale, publieke belegging.

Dinwiddie kondigde vorige week aan in The Athletic dat hij van plan was om ‘$ SD8’-tokens uit te geven. Het framework zou gebouwd worden door zijn bedrijf DREAM Fan Shares. Investeerders kunnen zich op deze manier inkopen in zijn driejarige NBA -contract.

Zijn volgende contract moet beter zijn

Je zou de constructie ook kunnen vertalen in een long positie innemen op het verloop van zijn basketbalcarrière. De gok is namelijk of hij na het tweede jaar van zijn huidige contract, een betere en lucratievere deal aangeboden krijgt.

En als je de NBA een beetje volgt, dan weet je dat dat best een goede gok is, mits Dinwiddie niet geblesseerd raakt. Hij is de afgelopen twee seizoenen namelijk steeds beter gaan spelen, en dat vertaalt zich ook naar zijn statistieken. Gezien zijn productie (aantal punten/rebounds/assists per wedstrijd en nog duizend andere metrics) wordt zijn contract gezien als een koopje. Het is dus goed mogelijk dat zijn volgende contract nog beter wordt.

Techguy met een jumper

Op Twitter noemt hij zichzelf een techguy met een jumper: iemands wiens passie bij techniek ligt maar wie toevallig ook goed kan basketballen.

Overigens is de token die hij in gedachten heeft een zogenaamde security token. Je krijgt namelijk ook rente uitgekeerd. Het plan is om zijn token te laten draaien op de blockchain van Ethereum (ERC-20). Hij wilt tussen de 4,95 miljoen en 13,5 miljoen dollar ophalen. De minimale investering bedraagt 150.000 dollar.

Skin in the game

“Er is geen betere manier om als fan in een speler te investeren dan een skin in the game te hebben,” vertelde Dinwiddie aan The Athletic. “Met de manier waarop de mijne werkt, als ik goed speel in het jaar dat voordat mijn huidige contract verloopt, dan splitsen we de winst van het eerste jaar van mijn nieuwe deal.”

De NBA heeft nog niet publiekelijk gereageerd op deze kwestie. Dinwiddie is van plan om de NBA te overtuigen van zijn investeringsconcept door nog eens langs het hoofdkantoor te gaan.

Leave a Reply