blog

Ripple, Brave, Bitstamp en tientallen andere bedrijven werken samen aan Instant Global Payments Network PayID

By 19 juni 2020No Comments

Meer dan 40 bedrijven, waaronder Ripple, Brave, Bitstamp en Huobi, hebben hun krachten gebundeld om de Open Payments Coalition te vormen en om het universele betalingssysteem PayID te lanceren.

Betaalnetwerken koppelen

Het nieuwe betaalsysteem kan meer dan 100 miljoen consumenten bereiken en stelt gebruikers in staat om overal ter wereld in realtime geld te versturen of te ontvangen via elk betaalnetwerk.

Gebruikers kunnen een e-mailadres of een telefoonnummer opgeven dat gekoppeld is aan hun bankrekening om direct geld te ontvangen zonder dat ze ingewikkelde bankrekeningnummers, internationale codes, routing nummers of SWIFT ID’s nodig hebben.

Grote namen

Er zijn veel bedrijven vanuit de cryptowereld betrokken, maar de ‘founding fathers’ zijn ook bedrijven buiten crypto:

BitBNS, BitGo, BitPay, Bitrue, Bitso, Bitstamp, Blockchain.com, Brave, BRD, BTC Markets, CARE CipherTrace, Coil, CoinField, Coinme, Coinone, Coins.ph, Crypto.com, DeeMoney, Dharma, Dwolla, FlashFX, Flutterwave, Forte, GateHub, GiveDirectly, The Giving Block, GlobaliD, GoPay, Huobi, Independent Reserve, Liquid, Mercury FX, Mercy Corps, ModusBox, PolySign, Ripple, Standard Chartered Ventures, Sygnum, Tangem, TRISA, Unstoppable Domains, Uphold, Wyre en XUMM.

Betalen net zo simpel als een sms

Ripple’s Ethan Beard zei dat PayID erop gericht is om wereldwijde betalingen eenvoudig en snel uit te kunnen voeren: ‘Als het versturen van een betaling net zo naadloos zou verlopen als het versturen van een e-mail of sms, dan zouden we allemaal snel en gemakkelijk meer betalingen over de hele wereld versturen.’

Liquid Group Inc CEO Mike Kayamori zei dat cryptocurrency een belangrijk onderdeel zou zijn: ‘Betalingen tussen fiat en cryptocurrency moeten inwisselbaar zijn, en gemakkelijk te verzenden en te ontvangen over de hele wereld.’

PayID is de volgende stap

PayID wordt al op grote schaal gebruikt in Australië, waar het in de afgelopen drie jaar geleidelijk aan is ingevoerd. Het merendeel van de bank- en cryptogebruikers in het land kan op elk moment, 24 uur per dag en 7 dagen per week, geld overmaken en ontvangen.

Caroline Bowler, CEO van de Australische beurs BTC Markets, zei dat het wereldwijde PayID-systeem een logisch vervolg is op de introductie van het nieuwe betalingsplatform (NPP) in Australië in 2018: ‘PayID is een cruciale volgende stap in de infrastructuur die het betalingsverkeer voor een internationaal publiek zal vergemakkelijken.’

Leave a Reply