blog

Nieuwe pool van Synthetix en Ren Protocol voor synthetische bitcoins op Ethereum

By 19 juni 2020No Comments

Een samenwerking tussen Synthetix en Ren Protocol heeft geresulteerd in een nieuwe Curve Finance pool voor sBTC, RenBTC en wBTC. Deze pool betaalt gebruikers als zij liquiditeit in cryptocurrency leveren, om synthetische bitcoin aan te bieden op het Ethereum netwerk.

Zo min mogelijk slippage

Synthetix en Ren Protocol vullen de groei van hun respectievelijke op bitcoin gebaseerde, financiële instrumenten aan door een Curve Finance-liquiditeitspool te creëren. De pool zal gelijkmatig worden gebruikt tussen sBTC, RenBTC en wBTC om slippage te voorkomen.

Slippage is het verschil tussen de verwachte prijs van een transactie en de prijs waartegen de transactie wordt uitgevoerd. Slippage kan op elk moment voorkomen, maar komt het meest voor tijdens perioden van hogere volatiliteit als vooral marktorders worden uitgevoerd. Het kan ook voorkomen wanneer een grote order wordt uitgevoerd, maar er is niet genoeg volume tegen de gekozen prijs.

Veel stimulansen via cadeaus

In plaats van dat gebruikers beloningen verdienen door alleen maar voor liquiditeit te zorgen, worden de native tokens van Synthetix en Ren toegevoegd aan de pool. De twee projecten zullen wekelijks 10.000 SNX en 25.000 REN aan deelnemers van de pool uitdelen.

Daarnaast wordt deze liquiditeitspool gehost op Curve Finance. Dit betekent dat gebruikers die voor liquiditeit zorgen, worden gecompenseerd met de aankomende native token van het protocol, CRV, wanneer het wordt gelanceerd.

De beloningen in SNX en REN zullen worden uitbetaald als wrapped SNX en REN van een Balancer-pool die door de twee partijen wordt gerund. Deze pool zal zijn inkomsten in BAL, Balancer’s governance token, verder doorsturen naar de liquiditeitsverschaffers van de Curve-pool.

Dit betekent dat gebruikers vijf verschillende bronnen van compensatie hebben: een vergoeding voor het regelen van liquiditeit van Curve, wrapped SNX,wrapped REN, BAL en CRV.

Meer bitcoins op Ethereum

Het idee is om meer bitcoin liquiditeit te krijgen op Ethereum. Zodra dit is bereikt, kunnen deze tokens weer worden gebruikt als onderpand voor geldmarkten zoals Aave en Compound.

Synthetische bitcoins zijn tokens die geen echte bitcoins zijn, maar wel een bitcoin vertegenwoordigen.

Decentraal en peer-to-peer

Synthetix is een op Ethereum gebaseerd platform dat beleggers in staat stelt om synthetische cryptocurrency te slaan en te verhandelen op via hun peer-to-peer platform. Dit stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot synthetische producten zoals niet crypto activa zoals goud, USD en aandelen. Op dit moment is er voor meer dan 69 dollar miljoen aan synthetische derivatencontracten afgesloten.

Het Synthetix-team heeft een beurs en een soort onderpand gebouwd, waardoor een markt voor door cryptocurrency gedekte synthetische activa is ontstaan. Synthetix stelt gebruikers in staat om verschillende synthetische activa uit te geven, waaronder fiat, derivaten, cryptocurrency’s (waaronder de synthetische bitcoins) en verschillende activaklassen

De gebruiker moet SNX-tokens gebruiken als onderpand, om deze synthetische activa te maken. Dan zou de gebruiker in staat zijn om een synthetisch activum te ruilen of om te ruilen voor een ander, waarbij de prijs van het onderpand via een oracle wordt gecontroleerd en afgewogen zonder dat er een tussenpersoon nodig is.

Deze neppe bitcoins klinken gevaarlijk, en dit kan in de toekomst ook nog wel fout gaan, maar het zorgt er wel voor dat je op gedecentraliseerde platformen kunt handelen in verschillende activa. En dat betekent dat investeerders buiten crypto blootgesteld worden aan bitcoin.

Leave a Reply