blog

Republikeinse pro bitcoin senator Lummis wint Wyoming tijdens verkiezingen

By 11 november 2020No Comments

Tijdens de chaos van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, won Cynthia Lummis de race om een ​​zetel in het Senaat. Dit maakt haar de hoogstgeplaatste gekozen functionaris in de geschiedenis van het land, die ook een uitgesproken pleitbezorger is voor Bitcoin.

Volgens zeggen heeft ze bitcoin sinds 2013, toen de koers iets hoger stond dan 300 dollar.

Zes jaar polderen

Lummis heeft haar Democratische uitdager verslagen en een ambtstermijn van zes jaar afgedwongen als senator uit de staat Wyoming.

De Republikeinse politicus baseerde haar campagne grotendeels op aansluiting bij het kamp van Trump. Ze gelooft in de politieke stijl van Amerika First. Lummis breekt echter wel met het Republikeinse conservatisme door voorstander van bitcoin te zijn.

Bitcoin als waarde opslag

Lummis is groot fan van bitcoin omdat ze denkt dat BTC kan dienen als een duurzaam oppotmiddel (store of value). Volgens Decrypt zei Lummis tijdens de Wyoming Blockchain Stampede in september:

‘We kunnen niet doorgaan met het verlagen van onze valuta en verwachten dat de lonen en besparingen van de Amerikaanse arbeiders onaangetast zullen blijven.’

Bitcoin als tegengif voor dollar

Ze gelooft dat de stabiliteit van bitcoin een tegengif is voor de moeilijkheden waarmee de Amerikaanse dollar te maken heeft.

Wyoming is de afgelopen jaren vaker in ons nieuws geweest. Wyoming wil namelijk dat de cryptocurrency- en blockchain-industrie zich vestigt in hun staat, en dat willen ze bereiken met vriendelijke wetgeving.

Positieve wetgeving

Vanaf eind 2017 heeft de staat een aantal wetten aangenomen om zowel nieuwe bedrijven aan te trekken als bestaande bedrijven vrijer te laten werken. In september 2020 gaf de staat cryptocurrency-exchange Kraken bijvoorbeeld toestemming om als bank te opereren.

Interessant is dat ontwikkelingen allemaal plaatsvonden nadat Lummis haar zetel in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden had opgegeven. Ze had op dat moment dus geen publieke functie.

Ondanks dat ze relatief onder de radar leefde, wordt haar waarde wel onderkent. Caitlin Long, CEO van Avanti (mag net als Kraken ene bank beginnen) en een belangrijke lobbyist van crypto in Wyoming, feliciteerde Lummis publiekelijk met haar overwinning als de eerste pro-Bitcoin Senator.

Leave a Reply