blog

Nog vier dagen tot Bitcoin Cash (BCH) Hard Fork, controverse tussen ABC en BCHN

By 11 november 2020No Comments

De Bitcoin Cash-blockchain zal over een paar dagen een omstreden netwerkupgrade ondergaan, die de munt in tweeën kan splitsen. De twee kampen zijn BCHN en ABC.

Munten voor ontwikkelaars

Gebruikers en volgers van bitcoin cash werden verrast door het voorstel van het ABC kamp. Het Bitcoin ABC-ontwikkelaarsteam stelde voor om 8% van de blokbeloning van miners af te pakken.

Het voorstel van het ABC-team, genaamd Bitcoin ABC, zouden de munten geven aan het eigen ontwikkelteam. Het idee is niet nieuw; privacymunt Zcash speelt hier ook mee. Maar veel gebruikers van Bitcoin Cash zagen dit als een gierige actie en vinden dat dit is strijd is met het gedecentraliseerde ethos van de munt.

Roger Ver wil dat het stopt

‘Het omleiden van een deel van de #BitcoinCash-blokbeloning om een ​​enkel ontwikkelingsteam te betalen, is de droom van een centrale planner in Sovjetstijl die uitkomt. Stop alsjeblieft,’ zei Roger Ver in augustus.

Splitsing in de keten

Het meest waarschijnlijke scenario is dat de meerderheid van de miners de BCHN-versie zal ondersteunen, in tegenstelling tot de versie van het ABC-team. Hierdoor wordt de ABC-versie een minderheidsketen.

Als een blockchain upgrade verdeeldheid zaait, dan splitst de blockchain zich in twee afzonderlijke blockchains, met elk hun eigen cryptocurrency.

BCHN krijgt meer steun

De afgelopen maanden hebben Bitcoin Cash-miners aangegeven welke kant ze op willen gaan als de fork plaatsvindt. Ze doen dit door berichten te schrijven in nieuwe blokken. Er staat bijvoorbeeld PoweredbyBCHN, wat aangeeft dat ze van plan zijn de BCHN-versie van de upgrade over te nemen.

Tot nu toe heeft 81% van de miners geuit tegen het voorstel van het ABC-team te zijn. Dat zie je in het overzicht hieronder van de laatste 1.000 blokken. Pools in deze groep zijn onder meer van Binance, Antpool, Btc.com, Btc.top, Bitcoin.com, Huobi, Okex, MY7A, easy2mine en Bejn.

Beurzen volgen miners

Hoe dan ook, de upgrade komt eraan, en daarmee zal een nieuw algoritme live gaan op 15 november. De ABC-implementatie van de upgrade zal de controversiële coinbase-regel van 8% toevoegen.

Beurzen zeggen dat ze van plan zijn de netwerkupgrade te ondersteunen. Maar als de blockchain zich splitst, dan volgen ze de chain met de meeste rekenkracht (ofwel, de meeste Bitcoin Cash miners).

Drie grote wijzigingen

Er worden drie wijzigingen doorgevoerd. Volgens de website van Bitcoin Cash zal de netwerkupgrade wijzigingen aanbrengen in het moeilijkheidsalgoritme, de Coinbase-regel en automatische Replay Protection.

ASERT

Ten eerste wordt het moeilijkheidsalgoritme vervangen, ongeacht om welke versie van de upgrade het gaat. Een nieuw algoritme genaamd ASERT zal zijn plaats innemen. Volgens de GitHub-pagina van de upgrade moet dit een ​​einde te maken aan variaties in de moeilijkheidsgraad en hash-snelheid van Bitcoin Cash.

Bovendien probeert het vervangende algoritme de winst tussen vaste miners en miners die schakelen tussen verschillende blockchains gelijk te maken. Deze update streeft er ook naar om blokintervallen zo dicht mogelijk bij 10 minuten te houden. Ten slotte moet ASERT ook de gemiddelde transactie bevestigingstijd dichter bij de beoogde tijd brengen.

ABC

Het tweede deel is alleen voor de ABC-versie van de upgrade. Dit is de Coinbase-regel en de oorzaak van alle controverse. Het vereist dat 8% van alle blokbeloningen naar een specifiek Bitcoin Cash-adres worden verzonden. En dat adres wordt uiteraard gecontroleerd door het Bitcoin ABC team.

Replay Protection

Tenslotte bevat de upgrade Replay Protection. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat full nodes die niet upgraden, zichzelf scheiden van het hoofdnetwerk nadat de volgende upgrade plaatsvindt op 15 mei 2021.

Leave a Reply