blog

Bitcoin beweegt exponentieel, op naar 18.000 dollar?

By 10 november 2020No Comments

Ondanks alle tumult in de wereld blijft bitcoin standhouden. Bitcoin bevindt zich nog steeds ruim boven 15.000 dollar (12.668 euro), een waarde die velen twee weken terug nog niet voor mogelijk zagen. Kan bitcoin deze week nog verder stijgen?

Bitcoin beweegt parabolisch

De afgelopen maanden beweegt de bitcoin koers parabolisch. Onder de koers kan je een trendlijn tekenen die steeds sneller omhoog gaat, de prijs gaat exponentieel omhoog. Blijft bitcoin deze trendlijn volgen? Dan kunnen we binnen een week een stijging zien naar 18.000 dollar (15.211 euro). 

Bitcoin vindt ondersteuning

Of dat ook gaat gebeuren is natuurlijk de vraag. Positief is in ieder geval dat de koers uit een stijgend kanaal op de daggrafiek is gebroken. Je spreekt van een kanaal als de koers tussen twee evenwijdige trendlijnen beweegt. Op 5 november brak de prijs aan de bovenkant uit. Daarna tikte bitcoin even de bovenste trendlijn aan, om vervolgens terug te stuiteren. Dat noem je ook wel het testen van de trendlijn. Goed nieuws, want bitcoin vindt nu ondersteuning op de bovenkant van het kanaal.

Ook ondersteuning op bewegend gemiddelde

We zoomen wat in op de grafiek, je kijkt nu naar de vier uurs-grafiek. De lijn die onder de koers loopt is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 50 candles, de 50 moving average. In de technische analyse wordt deze lijn ook wel gebruikt als een bewegende ondersteuning of weerstand. In dit geval vindt bitcoin ondersteuning, en dat is positief. De stijgende trend van de afgelopen maanden is nog steeds intact. Aan de groene pijltjes zie je dat de bitcoin koers elke keer omhoog stuitert, wanneer de prijs de lijn opzoekt.

Onze verwachting van bitcoin

Bitcoin gaat nog steeds lekker, en in de komende dagen kan de koers zomaar breken met 16.000 dollar (13.514 euro). Maar het kan alle kanten op gaan, dus beschrijven we twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Je kijkt hieronder naar de daggrafiek. Het kanaal op de grafiek is hetzelfde als in het begin van deze analyse.

Bullish
De eerste weerstand die bitcoin tegenkomt is 16.000 dollar (13.514 euro). Lukt het bitcoin om daardoor heen te breken, en blijft de parabolisch trend intact. Dan kan het snel gaan, en is zelfs 18.000 dollar (15.204 euro) mogelijk.

Bearish
Maar wat als de koers daalt? Dan is 14.800 dollar (12.500 euro) de eerste ondersteuning, dat is de bovenkant van het kanaal. Zakt de koers onder deze trendlijn, dan is 13.886 dollar (11.728 euro) het volgende steunpunt. Deze prijs komt overeen met de hoogste koers van 2019.

Leave a Reply