blogExchanges

Rel en FUD om Binance, was er wel of geen inval in het kantoor van Shanghai?

By 22 november 2019No Comments

Gistermiddag berichtte nieuwsoutlet TheBlockCrypto dat het kantoor van Binance in Shanghai abrupt zijn deuren moest sluiten na een politie inval. Ook schreven ze dat werknemers gedwongen werden om naar Singapore te verhuizen om vanuit daar verder te werken. Volgens het artikel is Changpeng Zhao, de CEO van Binance, daar één van. CZ ontkent in alle toonaarden.

Lokale politie deed inval

Bronnen van TheBlock zeggen dat het kantoor in Shanghai van Binance onlangs is overvallen door de lokale politie. Hier zouden veel leidinggevenden en maar liefst honderd andere werknemers op kantoor werken. Het kantoor is één van velen, want officieel zit het hoofdkantoor van Binance op Malta.

Journalisten van TheBlock vroegen om een reactie van Binance, maar de woordvoerder van de crypto beurs ontkende de politie inval en zegt dat Binance helemaal geen vast kantoor in Shanghai heeft.

“We hebben geen entiteiten in China, de meesten van ons werken op afstand in China.”  The Block is het hier niet mee eens en claimt foto’s van het kantoor te hebben gezien.

Nee, er was geen inval

CZ ontkent en gaat vol in de aanval. In een serie tweets laat hij duidelijk weten het niet eens te zijn met het artikel van TheBlock. Overigens was het artikel verborgen achter een betaalmuur, maar na alle ophef omtrent de legitimiteit van de inhoud, besloot TheBlock om het artikel gratis aan te bieden.

Hij begint met het ontkrachten van TheBlock.

Daarna ontaarde de discussie in een welles/nietes spelletje over de politie inval.

En ook het feit of ze wel of geen kantoor in Shanghai hebben is verworden tot een semantische discussie.

In het artikel van TheBlock worden ook andere Chinese exchanges genoemd, die geen problemen hebben. Dat vertrouwt CZ niet:

Ondanks de hele storm aan kritiek, beschermt TheBlock de journalisten en de bronnen die aan het artikel hebben gewerkt. Ze gaan zelfs zover dat ze dit artikel nu gratis aanbieden.

Dovey Wan is één van de belangrijkste vrouwen om te volgen op Twitter als je op de hoogte wil blijven van al het nieuws uit China. Zij doet ook een duit in het zakje. Ze zegt namelijk dat de Chinese overheid wel 39 cryptobedrijven als illegaal heeft bestempeld. Een goede zaak volgens Dovey Wan en CZ, want zij zegt dat Shenzhen bekend staat om illegale cryptobedrijven. En al deze 39 bedrijven zijn gehuisvest in deze miljoenenstad.

Hoe reageerde de koers?

Je kan nooit met honderd procent zekerheid zeggen dat dit nieuws de koers beïnvloedt heeft. Maar we hebben het over potentieel heel slecht nieuws over de grootste cryptocurrency exchange van de wereld. Dat zorgt voor Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) op de markt. De koers reageerde in ieder geval niet positief.

Leave a Reply