blog

Record bitcoin contracten verlopen vrijdag 29 januari

By 25 januari 2021No Comments

Op vrijdag 29 januari zal een record aan bitcoin-opties ter waarde van bijna 4 miljard dollar aflopen. Grote kans dat dit voor veel volatiliteit gaat zorgen.

Grote bedragen

Volgens data van de cryptocurrency-analyseprovider bybt.com lopen optiecontracten op bitcoin vrijdag af. Deze vertegenwoordigen waarde van ongeveer 107.000 bitcoin, of 3,5 miljard dollar tegen de huidige koers. Met optiecontracten kunnen beleggers de cryptocurrency tegen een bepaalde prijs binnen een bepaalde periode kopen of verkopen. De gezamenlijk grootte van 3,5 miljard dollar is een record, het vorige record werd vorige maand, eind december, gehaald. Toen verliepen er contracten ter waarde van 2,4 miljard dollar.

Optimistisch over bitcoin waarde

Handelsgegevens laten zien dat speculanten zich optimistisch voelen over bitcoin, ondanks recente onderzoeken die suggereren dat Wall Street-investeerders denken dat bitcoin op een bubbel lijkt. Er is momenteel meer interesse in call-opties, een gok op dat de bitcoin prijs zal stijgen, dan interesse in put-opties, een gok op een dalende bitcoin koers.

De komende vervaldatum van de opties van bitcoin zou kunnen leiden tot een golf aan prijsvolatiliteit, waarbij eerdere grote beëindigingen de aandacht van investeerders trokken. Daarnaast is de omvang van de bitcoin open rentemarkt onlangs enorm gestegen, meer dan verdubbeld sinds de zomer.

Bron: bybt.com

Hierboven zie je een groene en rode piramide bij de tweede set staven. Dat zijn de opties die vervallen komende vrijdag. Groen zijn call opties en rood zijn put opties, de groene staaf is een stuk groter dan de rode.

Bitcoin is volatiel

De stijging van bitcoin is de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Sinds oktober is de munt met bijna 250% gestegen, maar bitcoin heeft de extreme volatiliteit niet kunnen temperen, het gebeurt nog regelmatig dat de koers met meer dan 10% schommelt binnen een handelsperiode van 24 uur. De bitcoin-prijs is bijvoorbeeld de afgelopen 24 uur met 7,5% gestegen.

Deutsche Bank deelde vorige week de uitkomst van een grote enquête. Hieruit blijkt dat beleggers bang zijn dat de waarde van bitcoin in 2021 kan halveren. Ongeveer 50 procent van de respondenten gaven bitcoin een score van 10 gaf op een schaal van 1-10 voor bubbels. Bank of America zei dat bitcoin momenteel ’s werelds meest populaire handel is onder investeerders. Hiermee zijn voor het eerst sinds oktober 2019 de technische aandelen van de eerste plaats verdreven.

Leave a Reply