blog

Meer regels betekent stormloop geld in bitcoin zegt CEO beursgenoteerd miljardenbedrijf

By 25 januari 2021No Comments

Michael Saylor zegt dat strengere regelgeving juist goed is voor de markt. Dit zal volgens hem een stormloop van investeringen in bitcoin veroorzaken. Saylor is de CEO en oprichter van MicroStrategy.

Regels zijn goed voor bitcoin

In een recent interview met Salt Talks ging Saylor in op opmerkingen van Janet Yellen, de minister van Financiën van president Joe Biden. Zij sprak haar bezorgdheid uit over het illegale gebruik van cryptocurrency.

Saylor zei dat de toegenomen aandacht, ook van regelgevers, juist goed is voor bitcoin. Hij verwacht dan ook dat nieuwe regels investeringen in bitcoin zullen versnellen.

Stormloop aan groot geld

Tijdens het interview zei hij: ‘Voor zover we gereguleerde entiteiten hebben die in Bitcoin handelen, denk ik dat dit de stormloop van institutioneel geld naar Bitcoin alleen maar zal versnellen.’

De CEO van MicroStrategy denkt dat de meeste investeerders sowieso al bitcoin kochten via gereguleerde beurzen, die verplicht zijn om te voldoen aan strikte antiwitwaswetgeving (AML) en Know Your Customer (KYC).

Overheden worden gedwongen door bitcoin

Hij zegt ook dat het een kwestie van vraag en aanbod is. Overheden worden gedwongen om de regels aan te passen naar de vraag van investeerders naar bitcoin. Het is een indicatie van de aantrekkingskracht van bitcoin en het is dus alleen maar een gunstig teken als overheden gedwongen worden om regels te bedenken.

Saylor noemde verhoogde regelgeving een indicatie van de aantrekkingskracht van bitcoin, waarbij overheden nu gedwongen worden de vraag van investeerders bij te houden. Hij zei dat druk van regeringen gunstig zou blijken te zijn voor bitcoin.

Bitcoin moet beter zijn dan goud

Hij gaat verder tijdens het interview:

‘Ik denk niet dat het de wereld op zijn kop is. Ik denk niet dat het negatief zal zijn voor de branche. In feite denk ik dat het tegenovergestelde waar is. Ik denk niet dat Bitcoin ongereguleerd hoeft te zijn om succesvol te zijn. Ik denk dat Bitcoin gewoon beter moet zijn dan goud om succesvol te zijn.’

Leave a Reply