blog

Fondsen van universiteiten Harvard en Yale kochten bitcoin en cryptocurrency

By 26 januari 2021No Comments

Media outlet Bloomberg suggereert dat enkele van de grootste universiteiten van Amerika cryptocurrency’s zoals bitcoin kopen. Dit doen ze met hun endowments die miljarden dollars waard zijn.

Wat is een endowment?

Een endowment is het totaal van de belegde activa van een non-profitorganisatie, ook wel de hoofdsom of het corpus genoemd. Dit is bedoeld om te worden gebruikt voor projecten of programma’s die in overeenstemming zijn met de wensen van de donor. De meeste endowments zijn bedoeld om de hoofdsom intact te houden terwijl de inkomsten uit investeringen worden gebruikt voor liefdadigheidsinspanningen.

Endowments worden doorgaans georganiseerd als een fonds, een particuliere stichting of een openbare liefdadigheidsinstelling. Veel endowments worden beheerd door onderwijsinstellingen, zoals hogescholen en universiteiten. De geruchten gaan dus dat de endowments van grote universiteiten zoals Harvard, Yale, Brown University en de University of Michigan gebruikt zijn om op de beurs cryptocurrency te kopen.

Coinbase noemt onderwijsinstellingen

Bloomberg schrijft dat Coinbase endowments van onderwijsinstellingen noemde als een van de klanten die deze maand in crypto hebben geïnvesteerd.

In het artikel valt te lezen dat er om meer informatie gevraagd werd over de aard van de investering. De anonieme bron zei:

‘Het zou sinds medio 2019 kunnen zijn. De meesten zijn al minstens een jaar bezig. Ik denk dat ze het dit jaar waarschijnlijk in het openbaar zullen bespreken. Ik vermoed dat ze aardige winsten hebben behaald.’

Miljarden dollars

Universitaire endowments hebben een specifieke juridische structuur die bedoeld is om een ​​pool van investeringen voor een specifiek doel voor onbepaalde tijd in stand te houden, en cryptocurrency’s presteerden dit jaar tot nu toe het best. Harvard is de grootste universiteitsinstellingen met meer dan 40 miljard dollar aan activa, terwijl Yale meer dan 30 miljard dollar heeft, Michigan ongeveer 12,5 miljard USD en Brown 4,7 miljard. Het is niet bekend hoeveel hiervan in cryptocurrency is geïnvesteerd, het is naar alle waarschijnlijkheid een klein deel van de taart.

Leave a Reply