blog

Bitcoin zakt 5 procent naar 26.206 euro, altcoins Ripple, Ethereum en Polkadot ook in het rood

By 26 januari 2021No Comments

De koers van bitcoin is vanochtend gestruikeld over zijn eigen benen. Vergeleken met 24 uur geleden is de prijs gedaald met 5 procent. Op het moment van schrijven is bitcoin 31.754 dollar (26.206 euro).

Op naar grens van 1 biljoen

Dit heeft invloed op de hele markt. Gisteren stegen altcoins en behaalde Ethereum, na bitcoin de grootste cryptocurrency, zijn hoogste koers ooit. Hierdoor was de totale cryptomarkt meer dan 1 biljoen dollar waard. Inmiddels kun je daar 70 miljard van afhalen, door de dalende prijzen is de totale marktwaarde van alle cryptocurrency’s bij elkaar 930 miljard dollar.

Dit komt grotendeels door bitcoin, de munt heeft binnen een dag 4.000 dollar (3.300 euro) moeten inleveren en vrijwel alle altcoins volgden.

Bron: BTC Direct

Zoals je hierboven kunt zien zakte bitcoin vlak voor 8 uur in de ochtend naar het dieptepunt van de dag van 25.835 euro. Inmiddels lijkt de bitcoin koers langzaam te herstellen van deze beweging omlaag.

Bitcoin heeft dit jaar betere dagen gekend, aangezien de koers in slechts een week tijd ongeveer 15% heeft verloren. Op 22 januari daalde de munt zelfs even onder de 29.000 dollar (24.000 euro). Maar sindsdien was bitcoin bezig met een kleine opmars en gisteren werd op sommige beurzen zelfs de semi-psychologische grens van 35.000 dollar behaald.

Altcoins dalen, maar winnen ook terrein op BTC

De meeste alternatieve munten hebben de afgelopen dagen mooie winsten geboekt en zijn erin geslaagd de dominantie van bitcoin op de markt te verminderen. Hieronder zie je dat de dominantie van bitcoin op de cryptomarkt na de eerste week van januari dalende is. Het is een gestage daling in een lang kanaal waar de trend nog niet is uitgebroken.

Bron: tradingview

Maar hoe gaat het dan met de altcoins? Ethereum verloor 7 procent na gisteren zijn hoogste waarde ooit behaald te hebben. De rest van de top tien munten staan ​​ook goed in het rood. Na Ethereum is Polkadot de grootste altcoin (we tellen Tether niet mee) en DOT is ook met 7 procent gedaald. Vervolgens komen Ripple (-6%), Cardano (-4%), Chainlink (-8%), Litecoin (-7%) Bitcoin Cash (-6%) en Binance Coin (-4%).

Leave a Reply