blog

Ray Dalio wil bitcoin beter begrijpen en snapt niet wat hij mist

By 18 november 2020No Comments

Ray Dalio zei gisteren dat hij misschien iets over bitcoin mist, aangezien de cryptocurrency voor het eerst in bijna drie jaar 18.000 dollar passeerde. Dat is een stapje in de goede richting van de gerespecteerde miljardair.

Wat mis ik?

‘Het is niet erg goed als opslag voor waarde, omdat de vluchtigheid ervan groot is en weinig verband houdt met de prijzen van wat ik moet kopen’, zei de miljardair en oprichter van Bridgewater Associates in een reeks berichten op Twitter. Hij voegde hieraan toe dat regeringen het uiteindelijk zouden verbieden als het zou gaan concurreren met de valuta’s die ze beheersen.

Waarom zouden banken bitcoin gebruiken?

‘Ik kan me niet voorstellen dat centrale banken, grote institutionele investeerders, bedrijven of multinationals het gebruiken. Als ik het bij het verkeerde eind heb, zou ik graag gecorrigeerd worden.’

Ray Dalio is een gerespecteerde econoom. Veel van zijn ideeën komen overeen met wat de bitcoin community probeert uit te dragen. Toch heeft Dalio zich nooit gepresenteerd als voorstander van de cryptocurrency.

Antwoord laat niet op zich wachten

Directeur van cryptospaarplatform BlockFi Zac Prince, antwoordde uitvoerig op de miljardair. Prince ging in op alle punten die Dalio aanhaalde. Hij noemde institutionele investeerders die onlangs bitcoin hebben geadopteerd, waaronder Fidelity Digital Assets, Square, Paul Tudor Jones, Bill Miller en Stanley Druckenmiller, om er maar een paar te noemen.

Vorige week werd Ray Dalio nog geïnterviewd door Yahoo. Hij zei dat hij denkt dat digitale valuta’s die door overheden en centrale banken worden gelanceerd, meer vat zullen krijgen op de maatschappij dan bitcoin en andere crypto’s. Ook zei dat hij nog steeds de voorkeur geeft aan goud.

Leave a Reply