blog

Bitcoin boven $18.000, hoogste punt sinds december 2017

By 18 november 2020No Comments

Bitcoin is vannacht gestegen naar 18.350 dollar. Dit niveau heeft de prijs sinds december 2017 niet meer gehaald. Het wordt steeds realistischer om het absolute hoogtepunt van 20.000 USD dit jaar nog in te halen.

Nieuwe records halen

Een paar maanden geleden leek het er niet op, maar bitcoin kan dit jaar zo maar nieuwe recordhoogtes bereiken. Hoewel deze koersstijging door veel analisten is voorspeld, stijgt de koers veel sneller dan deze analisten ooit hadden kunnen durven dromen. Dankzij de stijgende trend van deze week was bitcoin in staat om de verkopers op de markt te trotseren. Hierdoor overschreed de cryptocurrency eerst het 16.000 dollar niveau, gisteren schoot de koers door de 17.000 dollar met als voorlopige hoogtepunt vannacht 18.350 dollar.

Van 16.000 naar 18.000 dollar

Gisterenmiddag om 13:00 uur brak Bitcoin door een eerdere weerstand om 17.000 dollar te bereiken. Vervolgens bleek de munt niet te stoppen en de koers overschreed binnen een paar uur 17.500 dollar. Op het moment van schrijven schuurt de bitcoin koers aan de onderkant van 18.000 dollar, een niveau wat vannacht doorbroken is.

Bitcoin is al zeven opeenvolgende weken aan het stijgen en met zijn niet te stoppen momentum is het maar moeilijk te voorspellen waar het eindstation ligt.

Wachten op media en consumenten

Het is nu wachten op de reguliere media zodat de FOMO onder consumenten ook weer terug komt. Want vergis je niet, de stijging van de bitcoin koers is anders dan in 2017. Drie jaar geleden werd de stijging veroorzaakt door consumenten en die lijken nu nog te wachten aan de zijlijn.

Hieronder het zoekvolume op Google. De rode lijn is Bitcoin en de blauwe lijn is BTC.

Het huidige indexniveau van het zoekwoord Bitcoin is 10. Eind 2017 was dat 100. Er wordt nu dus 10 keer minder gezocht op het woord bitcoin dan tijdens de epische run naar 20.000 dollar drie jaar geleden.

Verwacht wordt dat als bitcoin door de 20.000 dollar heen breekt, en dus een nieuwe all time high bereikt, media er vol op duiken. Dit zorgt er weer voor dat interesse vanuit consumenten nieuw leven wordt ingeblazen.

De huidige stijging lijkt vooral toe te schrijven zijn aan grote investeerders. Miljardairs en institutionele beleggers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend op Wall Street.

Het investeringsfonds Grayscale beheert 3% van alle bitcoins voor grote investeerders.

Leave a Reply