blog

MicroStrategy en Square maken miljoenen dollars winst met Bitcoin

By 17 november 2020No Comments

MicroStrategy, een internationaal business intelligence bedrijf, investeerde tussen augustus en september dit jaar 425 miljoen dollar in bitcoin. Vandaag de dag zijn deze bitcoins 650 miljoen dollar waard.

Flinke winst

MicroStrategy heeft nu dus 225 miljoen dollar winst gemaakt op hun investering in bitcoins, ofwel een waardevermeerdering van 53 procent. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy is groot fan van bitcoin. Hij omschrijft de cryptocurrency als het digitale goud. De investering van het bedrijf begint nu zijn vruchten af te werpen.

Ook Square profiteert van bitcoin

Dat geldt overigens ook voor Square, het bedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey. Square kocht op 8 oktober in totaal 4.709 bitcoins. Dat kwam toen neer op 50 miljoen dollar, ongeveer 1 procent van alle activa van het bedrijf. De totale waarde van alle bitcoins van het bedrijf is gegroeid naar 80 miljoen dollar. Procentueel gaat het om een winst van maar liefst 60 procent.

Sinds de investering van Square is de prijs van bitcoin met 6.825 dollar gestegen. Dit geeft aan hoe snel alle ontwikkelingen gaan, ruim een maand geleden zocht de koers nog ondersteuning op 10.500 dollar.

Hieronder zie je de bitcoin koers sinds de aankopen van MicroStrategy en Square.

Institutionele partijen drijven vraag bitcoin omhoog, maar aanbod is beperkt

MicroStrategy en Square geven het goede voorbeeld aan andere beursgenoteerde bedrijven. Zij zien nu in dat bitcoin een effectief middel is om waarde te beschermen tegen inflatoire valuta zoals de dollar en de euro. Daar komt bij dat de vraag naar bitcoin blijft stijgen, terwijl er maar een beperkt aanbod is. Begin november merkte Charles Edwards op dat betaal-app Square meer bitcoin verkoopt dan er worden gemined. Blijft dit zo doorgaan, dan is er sprake van een heuse aanbods-crisis.

De daling van het aanbod zie je ook terug in het aantal bitcoins op exchanges. Steeds meer investeerders willen hun bitcoins vasthouden in een persoonlijke wallet, zij hoeven geen munten meer te verhandelen. Ook dit is positief voor de bitcoin koers. 

Leave a Reply